Gárdonyi Géza: Ábel ​és Eszter
Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 240

Gárdonyi Géza életében gyakran visszatér a boldogtalan szerelem ábrázolása, ez a témája e regényének is. Az Ábel és Eszter egy különös és tiszta szerelem részletezően finom rajza az első pillantástól az egymásra találásig. Nyéky Ábel és Kardos Eszter kezdettől fogva tudják, hogy egymásnak teremtette őket az Isten. Ám sorsukat a körülmények hatalma határozza meg, sem elereszteni, sem megtartani nem tudják egymást. Gárdonyi költői átéléssel és biztos lélektani tudással eleveníti meg a két fiatal szerelmének történetét, s egyben a századforduló Budapestjének hangulatát is. A regény – az író szavaival élve – „az epekedés végtelen éneke”. Gárdonyi kisregényét az Új Idők közölte először folytatásokban, az utóbbi évtizedek kiadásaiban azonban az utolsó két fejezetet rendre elhagyták. A fordulatos, hangulatos történet ma is valamennyi női olvasó érdeklődésére számíthat.
Gárdonyi Géza: Ábel ​és Eszter
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a cselekmény feléig izgalmas volt utána viszont a történet lelassult és elvesztettem az érdeklődésemet.De csak 180 oldal.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert nem szeretem a tehetetlen embereket aki nem tudja és nem akarja véghezvinni, beteljesíteni az álmát.
Annak ajánlom, aki...
Gárdonyi Gézának nem csak az Egri csillagok című művét szeretné ismerni és kíváncsi Gárdonyi másik arcára a modernebb világ felé hajló, de a régit is megőrző íróra.
Ne olvassa el, aki...
nek egyetlen kötelező olvasmány sem tetszett. Mert kevés cselekményével és hosszú leírásával hasonlít a kötelező olvasmányokhoz.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz