Garaczi László: Pompásan ​buszozunk! (Egy lemur vallomásai 2.)


A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

"Egy csúzlibaleset kitágítja a teret és az időt, elindítva az emlékezés szertelen folyamát. Az elbeszélő a rendszerváltozás kulisszái közül tekint vissza iskolás- és úttörőéveire, de érintőlegesen beavat a kisgyermekkor (Mintha élnél), valamint a felnőtté válás (Arc és hátraarc) meghatározó élményeibe is. A Pompásan buszozunk! Garaczi László érzékeny nyelvezetű, ellenállhatatlan humorú lemur-vallomásainak második kötete."
Garaczi László: Pompásan ​buszozunk! (Egy lemur vallomásai 2.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Garaczi László Pompásan buszozunk! című könyve egy ötrészes regénysorozat második eleme, de emiatt nem éreztem hiányt a történetben. A történet menete nagyon érdekes, nehezen tehető kronológiai sorrendbe,viszont ezek által a szerző nagyszerűen érzékeltette a gyermeki gondolkodást. Ezen kívül a könyv tempója nagyon gyors, nincsenek átkötések és leírások, tehát eléggé nehéz rájönni, hogy sokszor hol vagyunk, mikor és miért. Összefoglalva egy aktív olvasói jelenlétet követel meg a történet. Ezen kívül tetszett, hogy nem egy átlagosan megírt regényt olvashattam, számomra ez a posztmodern stílus új volt és kíváncsivá tett. Ha tehetem, el fogom olvasni újra a könyvet, akár az egész sorozatot.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem szívesen lennék a főhős, mert a Kádár-korszakban nem nőttem volna fel. Számomra túl erőszakos volt főhősünk általában, de minden bizonnyal annál őszintébb is.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti a posztmodern bonyolult rendszerben gondolkozását. Ahogy említettem, nehéz végigkövetni az eseményeket, de ha nem is sikerül ez teljesen, akkor is sokat ad át a könyv. Majdnem egy ülésben olvastam el, nem tudtam ráunni a történet mozaikdarabkáira.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa, aki a megszokott, általános stílusú könyveket szereti. Garaczi a műfajok közt ugrál, keveri a fejlődés-, történelmi, család- és az ifjúsági regényműfajokat.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz