Gabriella Eld: Talpig feketében (Legendák a Bagolyvárosból 1.)
A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

"Az Impérium legfőbb alapszabálya: az Adottsághasználókat el kell távolítani a társadalomból.
Amikor Igor Blankenschwiftet a katonai rendőrök elkapják az utcán, bilincsbe verik és megkínozzák, tudja, hogy óriási bajban van. Akár a rábízott, titkos küldemény, akár az addig sikeresen rejtegetett adottsága az ok, menekülnie kell, erre pedig az egyetlen esélye egy öngyilkos akció.
Alaska Jones tizennégy napja ki sem lépett a lakásából, amikor egy feketébe öltözött idegen beesik az ablakán. Egyvalamit biztosan tud: ha a katonai rendőrség utoléri, Igor halott ember lesz, és őt is gondolkodás nélkül magával rántja.
Mindezek tetejébe érkezik a fenyegetés, amely rengeteg ember pusztulását ígéri, és veszélyesebb, mint ahogy azt a két Adottsághasználó fiú a legmerészebb álmaiban gondolta volna…"
Gabriella Eld: Talpig feketében (Legendák a Bagolyvárosból 1.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Az írónő kreativitása csak úgy sugárzik a műből, legyen szó az adottsághasználók képességeiről vagy a világépítésről, fantasztikus munkát végzett. Rövid trejedelmű könyv, de annál cselekménydúsabb. Szerencsére van folytatása:)
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regény főhőse, mert egy olyan világban kell élnie, ahol nem látják szívesen, olyan dolgok miatt amikről nem tehet. Irígylem azonban a képességét és a barátait!
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki egy dinamikus, fiatalos regényt keres. Lelkileg nem megterhelő, ám bele tudja élni magát az olvasó. A karakterek egyediek és viszonyaik is jól kidolgozottak.
Ne olvassa el, aki...
Nem ajánlom azoknak, akik hosszú sorozatot keresnek. A Legendák Bagolyvárosból ugyan négy részből áll, de az összes kötet elég rövid.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz