Benina: Megsebzett szabadság (Farkasok nemzetsége 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 344

"Két fiatal, akik egy korból, de más „világból” származnak, egymásra találnak őstörténelmük hajnalán, és szerelmük lángra lobbantja a magyar pusztát." Daval életét szünet nélküli kalandozások, csaták töltik ki. Egy rabszolgasorsra jutott bajor lány, Flavia jelenléte alapjaiban kavarja fel a Farkasok nemzetségének békéjét. Egy alku, mely megpecsételi mindkettőjük sorsát. A Megsebzett szabadság Daval és Flavia szerelmének nem mindennapi története a magyarok őstörténelmének idején.
Benina: Megsebzett szabadság  (Farkasok nemzetsége 1.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
: Habár a történelmi hátteret az író nem követte pontosan, mégis sikerült neki a magyarok történetét úgy bemutatni, hogy a mai tinédzserek is megérthessék és átélhessék a törzs életét. Egy élményben dús cselekményről szólt a könyv. Alku, rabság, barbár nép és még több érdekes történet. Megismerhetünk egy olyan szerelmet, amelyben nincs különbség vezér és rabszolga közt. Nagyon jól le vannak írva a körülmények, a környezet és a karakterek vágyai. Tökéletesen érzékelteti a feszültséget, a cselekmények sorban követik egymást, viszont mindig van benne titokzatosság, hogy ne lankadjon a figyelmünk.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék is meg, nem lennék a regényben főhős, mert: Szeretem a magyar történelem azon szakaszait amelyben még a magyarok uralkodtak és szívesen kipróbálnám milyen lehetett ebben a korban élni, de a szabadságnál, szabad akaratnál, nincs fontosabb. Ezt a főhős is sokszor bizonyítja.
Annak ajánlom, aki...
: Szereti az ősi magyar  történelembe foglalt romantikus, kalandos és fordulatos tini regényeket.
Ne olvassa el, aki...
: Nem szereti hogyha a magyar történelmet elferdítik, megváltoztatják, azért hogy a regény a fiatalok számára is olvashatóbbá, érdekesebbé váljon.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz