Fábián Janka: Lotti öröksége


A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

Fordulatos, felkavaró családtörténet a XVIII-XIX. század fordulójáról.

A Zemplén vármegyei dúsgazdag Ághfay báró nyughatatlan, lázadó természetű fia -apja akarata ellenére- egy nála idősebb és elvált színésznőt vesz feleségül. Bálintot a francia forradalom eszményei is vonzzák; belekeveredik a Martinovics-féle összeesküvésbe, és ezért az életével fizet.

Elárvult kislányát, Lottit apja egykori házitanítója, Lőrinc mester veszi magához. A lány - akinek sejtelme sincs előkelő származásáról - kiváló oktatásban részesül. Nevelőapja, a nagy tudású kirurgus mellett még komoly orvosi ismereteket is szerez, de nő lévén, és kisebb testi fogyatékossága miatt nem gyakorolhatja a gyógyító hivatást. A talpraesett lány azonban megtalálja a kibúvókat, és Lőrinc mester oldalán még a győri csatába is eljut.

Közben nem is sejti, hogy élete nagy szerelmének beteljesülését nemcsak a fiú elérhetetlen társadalmi helyzete, de a múltjának és családjának sötét titkai is akadályozzák. Sok hányattatás után Lotti végre ráeszmél, hogy a boldogság mindvégig karnyújtásnyira volt tőle."
Fábián Janka: Lotti öröksége
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a karaktereket nagyon megszerettem, és nagyon érdekelt, hogy mi lesz velük a könyv végére. Azért is volt jó olvasni, mert boldog vége lett a tragédiák és baljós események sorozata után is.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben a főhős, mert nagyon sok mindenen kellett keresztülmennie mire megtalálta a szerelmét és a helyét a világban. Én nem lennék ilyen erős, és nem lennék képes erre.
Annak ajánlom, aki...
Akit érdekelnek az akkori korszak történései, szereti a sok hányattatás után boldog befejezéseket, valamint nem riad vissza egy orvosi beavatkozás vagy egy hullákkal teli mező részletes leírásától.
Ne olvassa el, aki...
aki 16 éven aluli, akinek nem bírja a gyomra a részletesen leírt haláltól, amputálástól, stb. Valamint aki nem bírja a háborút, valamint ha egy bűnöst fővesztéses halálra ítélnek, majd azt részletről-részletre leírják.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz