Fábián Janka: A könyvárus lány


"Zsarnokság és forradalom, fájó múlt és megcsalt remányek, majd egy új élet egy új világban. A tizenéves Julcsi osztályidegen szülők kisebbik gyermekeként az ötvenes évek Budapestjén nő fel. A zord, ellenséges világban szinte az egyetlen örömöt a könyvek és az olvasás jelentik a számára. Az ötvenhatos forradalom véres és zavaros napjaiban Julcsi menekülni kényszerül, és némi vargabetű után végül egy amerikai kisvárosban, távoi rokonainál köt ki. Az idegen országban nehezen találja meg a helyét, és a múlt árnyai is megnehezítik, hogy végre boldog lehessen. A rövid, ám annál mozgalmasabb Kennedy-korszakban a kamasz lány aztán lassan elnő, és megbarátkozik új hazájával. Julcsi-Julie-nak már otthon, Magyarországon is nagy vágya volt, hogy egyszer könyvesboltja lehessen. Vajon az álmok hazájában, Amerikában ez az álom is valóra válik?"
Fábián Janka: A könyvárus lány
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
mert a 428 oldal alatt egyszer sem jutott időm unatkozni, és viszonylag rövid idő alatt ki is olvastam. Rengeteg dolog történik a könyvben, jó és rossz dolog egyaránt, de éppen ez adja a könyv fordulatosságát.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert én összeroppanék azok alatt az események alatt, amin Julcsi keresztülment. Nem lennék képes úgy összeszedni magam, mint ő.
Annak ajánlom, aki...
együtt tud érezni az ötvenhatos forradalom áldozataival, és azok hátramaradt rokonaival, valamint részletes betekintést akar nyerni az akkori világba.
Ne olvassa el, aki...
aki nagyon bele tudja élni magát a könyvben olvasottakba, és nagyon felkavarják a ötvenhatos forradalom eseményei. Aki egy rövid, egyszerű történetet akar olvasni tragédiák nélkül.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz