Ewa Lach: Micsoda kölykök!
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 190

Nem, kérem, nem regényünk hőseiről van szó! A „Micsoda kölykök” egy néninek a neve, aki így kiált fel, valahányszor a regény hőseit meglátja. Vagyis hát mégiscsak e regény hőseiről van szó – bűbájos kis ebadtákról, amolyan rosszcsontokról, akiknek azonban van két olyan tulajdonságuk, ami enyhíti csínyjeiket. Az egyik: nagyon szeretik és tisztelik a szüleiket. A mások: mindig igazat mondanak. Van aztán egy harmadik is: egyszerűség és szellemes közvetlenség, ami nemcsak az ő érdemük, hanem a „csodagyerek” lengyel írónői is. Ewa Lachról ugyanis tudni kell, mindössze tizenöt éves volt, amikor első nagysikerű regénye megjelent.
Ewa Lach: Micsoda kölykök!
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
kalandos gyerekekről szólt, akik jól érezték magukat a nyaralás alatt Jastarniában (Lengyelország). Összetartásról, baráságról olvashatunk a könyben, egymás megsegítéséről, mint például Jarek esetéről, akinek a többiek segítettek leleplezni az anyukája szélhámos kérőjét, Walecki urat. Azért is jó volt olvasni a könyvet, mert szeretem a tengerpartot, és jó volt beleélni magam egy tengerparti nyaralásba, emellett még izgalmas is a történet, mert például egy titkos bunkert is találtak a gyerekek.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a főhős helyében, mert én is szívesen nyaralnék a tengerparton barátokkal, testvérekkel, és én is örülnék, ha felfedezhetnék egy bunkert, amit át lehetne alakítani főhadiszállássá, mint ahogy a könyvben szereplő gyerekek is tették. Nagyon jó lehet ilyen kalandos dolgokban részt venni, éjszaka kint sátorozni, és akár éjszakai túrákat tartani – felnőttek nélkül. Sok vicces, izgalmas dolog történik velük, nem unalmas a nyaralásuk, és még rendőrségi ügy is van benne.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti a nyári szünetben játszódó kalandos történeteket gyerekekkel, mert sok érdekes dolog történik a szereplőkkel, de nem árulom el, hogy mi, inkább olvassátok el! Annak is ajánlom, aki nem a félelmetes, éjszaka játszódó történeteket szereti (bár van benne éjszakai kaland is), hanem a vidám, fordulatos regényeket, amiben a végén minden jóra fordul.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa, aki úgy gondolja, hogy kinőtt a gyerektörténetekből, nem akar kalandos nyaralásról olvasni. Nekem a könyv az elején kicsit unalmasnak tűnt, de a végére nagyon tetszett, ezért például annak sem ajánlom, aki már rögtön az elején izgalmakat akar olvasni vagy esetleg pár unalmas oldal után leteszi a könyvet. És végül annak sem ajánlom, aki bajban van a külföldi nevekkel, mert nagyon sok lengyel név van benne, és figyelni kell, hogy ki kicsoda a történetben.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz

Összefoglalás SMS-ben: Lengyel gyerekek tengerparti nyaralása Jastarniában új barátokkal, egy kiabáló szomszéd nénivel, szélhámossal, rablással, leleplezéssel, vagyis csupa kalanddal.

Ewa Lach: Micsoda kölykök!