Emma Donoghue: A szoba
Kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 387

16 éven felülieknek ajánljuk!

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Jack képzeletét számtalan csoda foglalkoztatja - a tojáshéjakból épített kígyó az Ágy alatt, a Tévében látott képzeletbeli világ, a kuckó a Szekrényben, a ruhák között, ahová Anya esténként lefekteti, hátha jön Patás... A Szoba Jack számára az otthont jelenti, de Anya számára börtön, ahol tizenkilenc éves kora óta - hét esztendeje - raboskodik. A Jack iránt érzett szeretetből egy egész életet épít fel a kisfiú számára tizenkét négyzetméteren. Ám ahogy Jack kíváncsisága egyre nagyobb, úgy nő Anya kétségbeesése is, hiszen tudja, hogy a Szoba hamarosan szűk lesz kettőjüknek.
Emma Donoghue: A szoba
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
nagyon megható, és érdekes, ami a szobában történik. Viszont még érdekesebb, hogyan próbálnak meg beilleszedni a kinti világba a szereplők.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben a főhős, mert akkor életem első öt évét egy szobában kellene töltenem, és utána nagy gondjaim lennének a külvilággal.
Annak ajánlom, aki...
pszichológus szeretne lenni  :) Persze mindenki számára érdekes lehet, de aki érdeklődik a szakma iránt és szeret mások fejébe látni, annak elgondolkodtató történet lesz. Mert itt egy kisfiú szemszögéből van leírva a történet, ezért egy nagyon különleges gondolkodásmódot ismerhetünk meg. Nagyon jó megfigyelni, hogy miként éli meg az új helyzeteket.
Ne olvassa el, aki...
nagyon érzékeny és nehezen viseli a durva történeteket, illetve mások fájdalmát nagyon magára veszi.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz