Elizabeth Bard: Ebéd Párizsban
"Egy párizsi hétvége alkalmával Elizabeth Bard együtt ebédelt egy sármos franciával – és soha többé nem tért haza. Vajon szerelem volt első látásra? Vagy az volt a döntő mozzanat, hogy a kés könnyedén siklott keresztül a pavé au poivre-on, és a hús rózsaszín leve étvágygerjesztően folyt rá a vajas borsmártásra? Az Ebéd Párizsban egy fiatal amerikai nő két szenvedélyes – újdonsült kedveséhez és a francia konyhaművészethez fűződő – szerelmi viszonyának hiteles krónikája. Elizabeth, miután fogja magát és új életet kezd a világ legromantikusabb városában, lelkesen veti bele magát a nyüzsgő piacok, a hangulatos bisztrók és a nádszálvékony femmes fatales-ok világába. Megtanulja, hogyan kell halat pucolni (ebben Jane Austen siet a segítségére), mindent elkövet, hogy leküzdje az időnként rátörő honvágyat (ehhez a csokoládéfelfújtat kell bevetnie), és belehabarodik a hentesébe (aki Matt Dillon kiköpött mása). Elizabeth rájön, hogy minél mélyebbre merül a francia konyhaművészetben, annál könnyebb megértenie Párizst. Felfedezi, hogy a francia kultúra nem sokban különbözik az érett sajttól – a kérges külső lágy, pikáns belsőt takar."
Elizabeth Bard: Ebéd Párizsban
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
nem egy mindennapi történetet ír le a szerző. Nem sok olyan szerencsés ember van, mint a könyv főhősnője. Beleszeret egy francia fiatalemberbe és vele együtt a francia életérzésbe.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nagyon szívesen lennék a regényben főhős, mert már nagyon szeretném átélni azt az életérzést, amit az író tökéletesen fest le a könyvben. A francia kultúra sokkal közelebb került hozzám, rájöttem, hogy a franciák szívéhez a hasukon keresztül vezet az út.
Annak ajánlom, aki...
szeret enni, vagy nem vallja be magának, de szeret. Folyamatosan rohansz és az étkezés számodra csak elvesztegetett idő, mert addig sem tudsz a feladataiddal foglalkozni és csak azért eszel, mert muszáj? Akkor olyan vagy, mint Elizabeth. Ahogy elkezdett több időt szánni egy-egy étkezére, kezdte megérteni, hogy az evés lételem és, hogy nem túl kell lenni rajta, hanem minden falatnak az ízharmóniáját élvezni kell.
Ne olvassa el, aki...
fél megismerni egy új kultúrát. A borok, sajtok, desszertek nagyon fontosak a franciák számára. Ezt tökéletesen mutatja, hogy az amerikai lány, aki kezdetben kicsit sem érzi magát otthon az európai közegben, minél több recepetet tanul meg elkészíteni, annál inkább tagja lesz a közösségnek.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz