Diana Gabaldon: Az idegen


"1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után. Egészen addig, míg óvatlanul keresztül nem sétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” válik belőle, vagyis idegen – a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön Urunk… 1743. évében. Számára ismeretlen erők visszasodorták az időben."
Diana Gabaldon: Az idegen
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
nem csak a boldog és könnyed pillanatokat mutatja be az írónő. Claire és Jamie megpróbáltatásait azt, hogyan szoknak össze és tesznek meg mindent a másikért, áldozzák fel magukat. Nem egy átlagos habos-babos szerelem története ez. Az író betekintést engedett a 17. századi Skócia életébe, ezzel a történelem tudásunkat is kiegészítette. Sok új dolgot megtanultunk az akkori életmódról.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert Claire számára egy hatalmas megpróbáltatás a két világban való helyt állás, még nagyobb a szívének való parancsolás, mégis képes azonosulni azzal a világgal, amibe csöppent.
Annak ajánlom, aki...
szeret át élni "más világokat". Aki szeretne egy kis utazásba és kalandba kezdeni és mindezt megspékelni egy izgalmas és nem hétköznapi szerelmi szállal.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a hosszú könyveket és lassan kibontakozó fordulatokat, a tájleírásokat, aki nem szereti a sorozat könyveket. Bár mindig lehet találni valamit egy-egy regényben, amivel gyarapíthatjuk tudásunkat a világról. Ez esetben, az írónő megtanít minket szenvedélyesen szeretni és túlélni a 18. század Skóciáját.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz