Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
"Diana ​Bishop, az alkímia történetével foglalkozó fiatal történész – aki akarata ellenére lett boszorkány, és azért választotta a tudományos pályát, mert így kíván megszabadulni e terhes örökségtől – az oxfordi Bodley könyvtárban ráakad egy titokzatos, elveszettnek vélt könyvre, az Ashmole 782 névre hallgató kéziratra. Rajta kívül azonban más túlvilági lények, démonok és vámpírok is ott nyüzsögnek a könyvtárban, és az ő érdeklődésüket is felkelti az eltűnt kötet, mert olyan titkokat sejtenek benne, amelyek meghatározóak lehetnek a teremtmények – azaz a nem-emberek – sorsára nézve. Azt is meg szeretnék tudni továbbá, hogy a boszorkány-történésznő miként bukkanhatott rá erre a kivételes ritkaságra. A Diana körül gyülekező túlvilági teremtmények központi figurája egy ezerötszáz éves vámpír, Matthew Clairmont, aki mellesleg az oxfordi egyetem professzora és az Angol Tudományos Akadémia tagja. Ők ketten elhatározzák, hogy megfejtik az eltűnt kézirat titkát. Deborah Harkness regénye ennek az izgalmas vállalkozásnak és kettőjük kapcsolatának története."
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
ez a könyv amellett, hogy egy boszorkány és egy vámpír kalandos és izgalmas szerelmi történetét meséli el, betekintést enged a múltban élt híres tudósok és politikusok rejtélyes életébe, a természetfeletti lények között lévő szöges ellentétekbe és azonosságokba. Magával ragadó könyv, ami tele van váratlan fordulatokkal és érdekfeszítő kalandokkal.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert annak ellenére, hogy rengeteg megpróbáltatáson kellett keresztül mennie, a szülei halálát is fel kellett dolgoznia, a barátai és boszorkány társai elárulták, mindez nem tántorította el abban, hogy egy vámpírt szeressen és érte még a múltba is visszamegy. Így is képes új barátokat, kapcsolatokat létrehozni és maga mellett tartani azt, akire számíthat.
Annak ajánlom, aki...
szereti az olyan könyveket, amik boszorkányokról, vámpírokról és démonokról szól, aki bírja az izgalmas kalandokat, aki szereti a történelmet és annak aki könyv függő akar lenni.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a természetfeletti lényeket, aki nem szereti a hosszú regényeket és, aki nem bír azonosulni a főszereplő cseppet sem unalmas életével.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz