David Miller: Tengeri farkas (Cápa-sziget 2.)


Hanna, Ned és Jik egy év elteltével újabb életveszélyes kalandokba keverednek. A Hold gyöngy keresésére indulva, egy hatalmas viharban Ned eltűnik, Hanna és Jik pedig az Álomhajóra kerül, ami eleinte inkább egy rémálomnak tűnik. A viharok, cápák, kalózok, medúzák, új és régi ellenségek és minden más is a gyerekek ellen dolgozik. Vajon ismét ki tudják húzni magukat a csávából? Lehetséges, hogy 3 gyerek csupán a kitartásával, kreativitásával, leleményességével, ügyességével és összetartásával le tudjon közdeni ennyi akadályt?
David Miller: Tengeri farkas (Cápa-sziget 2.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Egyben volt izgalmas és vicces, de azért néha komoly is ez a könyv. Volt, hogy azt hittem, minden elveszett, de volt, hogy szinte már bárotítottam Hannát, Nedet és Jiket, hogy csak ne adják fel! Néha csak tátottam a számat, egy-egy nagy fordulatkor és rejtély kiderülésekor, néha még levegőt sem mertem venni, annyira izgultam. Átéreztem a gyerekek minden baját, fájdalmát és örömét is és velük menekültem, futottam, kúsztam, másztam, féltem minden helyzetben. Ez a regény egy csodálatos utazás volt számomra, amit sohasem felejtek el!
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék Hanna, Ned, vagy Jik helyében, mert habár nagoyn nagy borzalmakat kellett átélniük és olyan lelki és fizikai sebeket kaptak, amik nagyon nehezen tudnak begyógyulni, még évek elmúltával is, de viszont a jellemük nem változott meg. Továbbra is bátrak, kitartóak és barátok maradtak és erre nagyon felnézek példaképként
Annak ajánlom, aki...
Szeretne egy izgalmas, kalandot átélni. A szerző első sorban 9-13 éveseknek ajánlotta, de én szerintem kicsit idősebbek is olvashatják, mert ha ők már nem is annyira fognak izgulni, de attól sok érdekes gondolatot fedezhetnek fel ebben a regényben, amit talán kisebbként nem is nagyon értenének meg. Akik már olvasták a trilógia első kötetét, a Cápa-szigetet, azok feltétlenül javaslom, mert biztos, hogy nem fognak ebben a folytatásban sem csalódni.
Ne olvassa el, aki...
Nem javaslom a még 8-9-10 éves alatti olvasóknak, bár ezt nagyon nehéz életkorhoz kötni ugyanis ez inkább az érettséghez és ahhoz kötném, hogy ki mennyire ijed meg a kicsit félelmetesebb részeknél. Végül, aki egy kicsit hétköznapibb, nyugisabb történetre vágyik, az az olvasó egyenlőre tegye még félre ezt a könyvet kicsit későbbre.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz