Dávid Ádám, Gaborják Ádám: Jelen! Kortárs ifjúsági novellák
Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 160

Hányszor kellett végighallgatnunk az iskolai névsorolvasások közben felharsanó kiáltást: „Jelen!" Az osztály létszáma ezúttal tizenhét: csupa fiatal író, akik a mai kamaszok életéből villantanak fel jelentős, sorsfordító vagy épp banális pillanatokat – őszintén és humorral. A műfajteremtő válogatás hosszabb-rövidebb ifjúsági novelláiban jól megférnek egymás mellett végigbulizott éjszakák és másnapos hajnalok, családi szívások és gimis szívatások, magyar kivándorlók és helyi migránsok, online barátok és offolt szerelmek.
Dávid Ádám, Gaborják Ádám: Jelen! Kortárs ifjúsági novellák
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
valósághűen ábrázolja a fiatalságot a XXI. században. Az írók merik nevükön nevezni ennek a korosztálynak a problémáit. Minden olvasó ki tud magának ragadni egy őt érintő élethelyzetet, és szembesül a jelenlegi torz világgal. Sokszínű, egyáltalán nem egyhangú olvasmányok vannak a kötetben, s olyan élményben van részünk olvasásaik közben, mint az élet maga: Sosem tudhatjuk milyen pillanatokat tartogat számunkra, s az egyik pillanatban nevetünk, később könnyes szemmel pislogunk.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert az írók a főhősöket szélsőséges élethelyzetekbe kényszerítik, habár ezekbe a szituációkba mi is gyakran belekényszerülünk. A főhősök mi magunk vagyunk, a jelenkor emberei, fiataljai, s éppen ezért olyan nagyszerű ez a novelláskötet.
Annak ajánlom, aki...
a modern stílust könnyen befogadja és szeret elmélkedni a részleteken. Olyan történeteket szeretne olvasni kortárs alkotóktól, melyek teljes mértékben a valóságot mutatják be, mindenféle kitalációk, illetve fikciók nélkül.
Ne olvassa el, aki...
nem kedveli a kortárs irodalmat és a nyers nyelvi stílust. Nehezen bír elolvasni olyan sorokat, melyek igazán érzelemtelítettek, esetleg nyomasztók.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz