Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia


"Én nem kértem ezt. Nem akartam hős lenni. De amikor az egész életedet – veled együtt – elsöpri egy tornádó, nincs más választásod, mint menni, amerre visz, nem igaz? Persze hogy olvastam a könyveket. Láttam a filmeket. Ismerem a dalt a szivárványról és a boldogság kék kismadarairól. De azt sosem hittem volna, hogy Ózfölde ilyen. Az a hely, ahol a jó boszorkányban nem lehet megbízni, a gonosz boszorkányokról kiderülhet, hogy ők a jók és a szárnyas majmokat kivégezhetik lázadásért. A sárga téglás út még megvan – de már az sem a régi. Mi történt itt? Dorothy történt. Azt mondják, sikerült visszatérnie Ózföldére. Magához ragadta a hatalmat és a hatalom a fejébe szállt. És már senki nincs biztonságban. Amy Gumm vagyok – egy másik lány Kansasből. Beléptem a Gonoszok Forradalmi Rendjébe. Kiképeztek a harcra. És küldetésem van: eltávolítani a Bádog Favágó szívét. Ellopni a Madárijesztő agyát. Elvenni az Oroszlán bátorságát. Dorothynak pedig meg kell halnia."
Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
olvastatta magát, tipikusan az a "még egy fejezet" típusú könyv volt. Nem lehetett a fejezet közepén abbahagyni, mert ez iratlan szabály, de a végén mindig történt valami, ami miatt folytatni akarta. Újraolvasós, örökre megmaradó regény.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert hiába csábító a varázslás és Nox gondolata, nekem tökéletesen megfelel az életem és részben a világ is. Végtére is, ki vágyna egy apokaliptikus univerzumba ahol egy madárijesztő agyába kell fecskendőt szúrni? Épp elég Magyarország elszúrt politikája.
Annak ajánlom, aki...
kíváncsi arra, mi történt Dorothyval, aki nem retten el a meseszereplők horrorisztikus, groteszk ábrázolásától, és valami újat akar olvasni meglepetésekkel, a néha kiszámítható fordulatok ellenére egyedi cselekményszállal.
Ne olvassa el, aki...
teljesen egyedi, pörgős történetet akar. A cselekményszál néha inkább a szereplők lelkére, múltjára fókuszál, ilyenkor az események lassúak. Ugyanakkor az se olvassa, aki aranyköpésekre és mélyreható gondolatokra vágyik kevesebb akcióval, mert a cselekedeteket a harcok és a csattanók viszik előre leginkább.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz