Dan Brown: Inferno


A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

"Keressetek és találtok." "Ez a bibliai idézet visszhangzik Robert Langdon, a Harvard jeles szimbólumkutatója fejében, amikor felébred egy kórházi ágyon, és nem tudja, hol van és hogy került oda. Arra a morbid tárgyra sincs magyarázata, amelyet a holmija közt eldugva találtak. Langdon az életéért menekül egy őrült hajsza során Firenzén át, egy fiatal orvosnő, Sienna Brooks társaságában. Csak úgy szökhetnek meg ismeretlen üldözőik elől, hogy Langdon beveti ismereteit a történelmi homlokzatok mögött rejlő titkos átjárókról és ősi rejtelmekről. A történelem egyik leghátborzongatóbb irodalmi klasszikusa, a Pokol ihletésére született, és díszletei között játszódó mű Dan Brown eddigi legellenállhatatlanabb és leggondolatébresztőbb regénye; lélegzetelállító versenyfutás az idővel, amely már az első oldalon rabul ejti az olvasót, és el sem ereszti a befejezésig."
Dan Brown: Inferno
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Rengeteg ismeretanyagot tartalmaz, mindamellett, hogy története izgalmas és kalandokban, akcióban gazdag. Műveltséget és élményt nyújt. Története nem egy megszokott, hanem sokkal inkább egyedi történet, van valóság alapja, ezáltal sok dologra hívja fel az olvasó figyelmét, olyan dolgokra amiket nem akarunk tudomásul venni,pedig előnyünkre válna.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék, mert a főszereplőnek, túl sok információ van a kezében ahhoz, hogy biztonságban élhessen. A tudása, olyan viharos vizekre tereli az életét, amit a legtöbb ember nem választana magának. Emellett részben lennék, mert el sem tudom képzelni, hogy milyen csodálatos lehet az ő szemén át látni a művészetet és a történetet, átlátni olyan dolgokat, amiket átlagos emberek nem.
Annak ajánlom, aki...
Szereti a művészetet, hiszen a történet alapjait képezi. Előny ha a benne szereplő megjelenített művészi alkotásokat ismeri, esetleg látta már, de mindenképpen szűkség van a leendő olvasó nyitottságára az efféle dolgok felé. Ne felejtsük el megemlíteni, hogy olyan emberek figyelmébe is ajánlható a könyv, akik tisztában vannak a könyvben szereplő tényekkel, esetleg azok számára ajánlanánk, akik úgy gondolják, az emberiség globális problémáit nem szűkséges tudomásul vennie. Pedig emberként nem szűkséges, hanem sokkal inkább kötelességünk életünket úgy élni, hogy tudjuk, mi folyik a színfalak mögött.
Ne olvassa el, aki...
Teljesen elzárkózik a realitástól, attól, hogy olyan történetet olvasson, ami zömében tartalmaz valós és ma is globális problémát okozó információt. Esetleg aki semmi esélyt nem lát arra, hogy érdekeljék a könyv művészettel kapcsolatos részletei, az ne nagyon vállalkozzon a könyv olvasására, mert a művészet és műveltség ennek a könyvnek az alapját képezi. Ezenkívül ne olvassa az, aki jobban szereti a kitalált, gyakorlatilag teljesen valótlan részletű történeteket.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz