Czigány Zoltán: Csoda és Kósza
Kiadó: Pozsonyi Pagony
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 103

…ez a könyv nem jött volna létre, ha nincs a lányom, akinek elkezdtem mesélni Csodalóról és Kószálóról, a Gödöllő melletti tanyán élő lovakról, akik közül Kósza, csupa jó szándékból, annyi galibát tudott okozni, hogy Csodának mindig volt mit helyrehoznia, … ha nincs a fiam, akinek tovább meséltem a két ló történeteit, aki fölvette hangszalagra a rögtönzött meséket, hogy többet hallhassa, aztán mellém ült, és megvárta, amíg leírtam őket, … ha nincs valaki, aki egyetlen rajzzal el tudta mondani mindazt, amit én sok-sok szóval próbáltam, … és végezetül, ez a könyv egyáltalán nem jöhetett volna létre, ha nincsenek olyan felnőttek, akik szeretnének érteni a gyerekek nyelvén, mert tudják, hogy sokat lehet tanulni tőlük de, minthogy a fentiek mind voltak, így Csoda és Kósza is itt van a könyvben, már csak olvasni kell róluk, és néha nyeríteni helyettük, lószívvel, ahogy ők is szokták, mondjuk, így: nyíííí-ha-ha-ha-ha-ha, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! (cz.z )
Czigány Zoltán: Csoda és Kósza
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Azért jó olvasni, mert nem komoly elgondolkodtató történet, hanem vicces, a napunkat feldobó rövid csodálatos kalandokról szóló könyv.Engem, ha szomorú is voltam felboldogított a vicces szóvicceivel.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
A két főhősnek (Csodának és Kószának) nagyon eltérő tulajdonságai vannak, de mind a kettő szívesen lennék, mert a barátságuk mindig kitart. Szívesen részt vennék a csodás kalandokban.
Annak ajánlom, aki...
Fiúnak, lánynak is ajánlom, bármilyen korosztálynak, aki szeret nevetni és szóvicceket olvasni. Aki szereti a lovakat és Gödöllőn él annak főleg ajánlom a könyvet.
Ne olvassa el, aki...
A könyvet ne olvassa el, aki nagyon komoly és nincs benne semmi komolytalanság és nem szereti annyira a lovakat.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz

Összefoglalás SMS-ben: Ez a könyv kettő lóról szól, akik nagyon viccesek és szeretni valóak.A könyvben több rövidebb fejezetre van bontva és így sok nagyon vicce s történetet mesél el.Ezt A könyvet másodszorra is elővenném, mert a poénjai és vicces illusztrációi nagyon felvidít.És, azért is ajánlom, mert könnyű olvasni, mert nem kell egy történet közepén megállni, hanem lehet úgy is elolvasni, hogy mindennap egy történetet elolvasol. Ezekből a kalandokból nem csak egy könyvnyi van hanem még van pár.

Czigány Zoltán: Csoda és Kósza