Csehov: Sirály


"A Szorin-birtokon színházi bemutató készül: ám ezúttal nem Arkagyina, az ünnepelt színésznő lép színpadra, hanem a fia mutatja be újszerűnek remélt előadását. A bemutatóra megérkezik Arkagyina szerelme, a híres író is, aki itt ismerkedik meg az előadás főszereplőjével, Nyinával. Csehov klasszikus, nagy drámája egy szerelmi sokszög története, s egyszersmind a művészi önkifejezés együttérző és szatirikus parabolája."
Csehov: Sirály
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Ezt a művet először színházban láttam és magával ragadott, ennek hatására olvastam el a könyvet is és nem okozott csalódást. A karakterek nagyon érdekesek és a lelki folyamataik is lebilincslőek. Féltem hogy unalmas lesz de pozitívan csalódtam.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regény főhőse, sőt! A történet egyik szereplője sem lennék. Mindegyiküknek megvan a saját problémája, kinek kisebb, kinek nagyobb. Egyikük tragédiája sem igazán vált ki empátiát az olvasóból, inkább csak szánalmat. Valahol mind szereplők vagyunk egy Csehov drámában, hétköznapi emberek hétköznapi problémákkal.
Annak ajánlom, aki...
Mindenkinek ajánlom ezt a művet! És ha esetleg a színdarab is érdekelne, szerintem érdemesebb még olvasás előtt megnézni, mert egyrészt a könyv is érthetőbb úgy, és a színdarab is izgalmasabb. Ez tényleg egy olyan mű, amiből mindenki tanulhat és csak profitálni lehet az elolvasásából.
Ne olvassa el, aki...
Ugyan az előbb azt írtam, hogy mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, most mégis úgy módosítanám ezt az állítást, hogy nem mindegy hogy mikor olvassuk el, milyen élethelyzetben vagyunk éppen. Ha csak ki szeretnénk kapcsolni az agyunkat, pihenni egy kicsit, akkor azt hiszem nem ez a megfelelő könyv.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz