Chuck Palahniuk: Harcosok klubja
A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

"A főszereplő egy "átlagos" ember. Éli a "kisember" mindennapi életét, dolgozik, kispolgári célokat valósít meg (különféle bútorokkal rendezi be a lakását, már-már szenvedélyesen). Aztán egyik nap történik egy robbanás a lakásában, és innentől a feje tetejére áll az élete. Elkezd kiszakadni a mindennapokból, találkozik egy Tyler Durden nevű személlyel, akivel különféle őrültségeket, "anarchista akciókat" hajtanak végre. A könyv felfogható egzisztencialista műként, a fogyasztói társadalom kritikájaként, ha kicsit holisztikusabb a szemléletünk. Összességében kiváló könyv, egy nagy adag groteszk humorral, trágársággal, vérfagyasztó jelenetekkel és egy nagy csavarral a mű végén."
Chuck Palahniuk: Harcosok klubja
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Ugyan nehéz azonosulni a főszereplővel, mégis annyira groteszk az egész mű, és annyira zavaros a világa, hogy az olvasó kíváncsi, mi kerekedik ki a végére az egészből, hiszen végig sejteni lehet, hogy "valami nincsen rendben", valami sötét titok húzódik meg a háttérben, amely a mű végére be is igazolódik.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben a főhős, mert nem élném át azokat az eseményeket, amiken neki "kell" keresztülmennie. (És ezek elég durva, fizikailag is fájdalmas szituációk.)
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti az izgalmakat, és nem ijedős, félős, ugyanis a regény bővelkedik meghökkentő, vulgáris, erőszakos jelenetekben.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el az, aki még nem töltötte be a 16. életévét, illetve az, aki nem szereti a részletesen kifejtett erőszakos jeleneteket.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz