Christopher Paolini: Brisingr
A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

"Csak ​alig néhány hónapja, hogy Eragon kiejtette a „brisingr” szót, amely az ősi nyelven azt jelenti, tűz. Azóta nemcsak azt tanulta meg, hogy szavak segítségével varázslatot alkosson, hanem számtalan próbával is szembe kellett néznie. A Birodalom ellen vívott ádáz és véres csatában az Égő Mezőkön, ahol Murtaghgal és Tövissel is meg kellett küzdenie, sárkányával, Saphirával együtt kis híján odavesztek. Ám a kalandoknak koránt sincs vége – és Eragont számtalan ígéret köti, amelyeknek talán nem is tud eleget tenni. Eragon megígérte unokatestvérének, Rorannak, hogy segít kiszabadítani Katrinát Galbatorix fogságából. Roran, aki elmenekítette a falubelieket Carvahallból a Birodalom pribékjei elől, időközben rettenthetetlen harcossá vált, kiérdemelve a Vastörő melléknevet a vardenek között, akik szintén Eragonban bíznak – szükségük van erejére és tehetségére, hisz ő az utolsó szabad Sárkánylovas, akinek esélye lehet a félelmetes, velejéig gonosz, hihetetlen mágikus erővel bíró Galbatorix ellen. Eragont szorítja az idő és a rengeteg feladat: még annyi mindent kell megtanulnia a mágiából, meg kell győznie a törpéket, hogy álljanak Nasuada királynő és a vardenek mellé, el kell látogatnia Ellesmérába a tündékhez… Vajon képes lesz-e ez az egyszerű parasztfiú arra, hogy egyesítse a lázadó erőket, és megdöntse a zsarnok király uralmát?"
Christopher Paolini: Brisingr
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a történet sok szálra vált szét, így párhuzamosan is megszemlélhettük a történéseket. Véleményem szerint Roran fejlődött a legtöbbet, bár néha indokolatlan, vagy túlgondolt volt cselekedete.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a főszereplő helyében, mivel Eragon a rengeteg megpróbáltatás ellenére is megtalálja azt az utat, amivel a legtöbb emberen, törpön, tündén vagy akár ugarlon segíthet, így szívesen birtokolnám néhány tulajdonságát.
Annak ajánlom, aki...
szereti a technológia-mentes, de varázslattal teli mágikus utazásokat, és mindig nyitott egy újabb kihívásra.
Ne olvassa el, aki...
megrémül a hosszú (de nagyon izgalmas) könyvektől. Van benne pár véres jelenet is, de véleményem szerint még beleesik az elfogadható zónába.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz