China Miéville: Patkánykirály
A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

"Különös ​események készülődnek az ezredforduló előtti Londonban. A hétköznapi élet kulisszái mögött lassan tetőpontjához közeledik egy évszázadok óta tartó, ocsmány viszály. Eközben Saul Garamond egy teljesen átlagos reggelen arra ébred, hogy valaki meggyilkolta az édesapját és sikerrel terelte rá a gyanút. A rendőrségi fogdában felbukkanó, bizarr és ellenszenves jelenés azonban kiutat kínál neki. A megmentőjét Patkánykirálynak hívják, és meghökkentő magyarázata mindent a feje tetejére állít, amit Saul eddig magáról gondolt. A Patkánykirály China Miéville első regénye, és 1998-as megjelenése óta semmit sem veszített az értékeiből, melyek már tizenhat évvel ezelőtt is jelezték, hogy az urban fantasy új nagymestere megérkezett."
China Miéville: Patkánykirály
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a Patkánykirály nem más, mint korunk modern Dzsungel könyve, ahol a főhős két világ közé csúszva keresi a helyét Londonban. Miután Saul megtudja, édesapja meghalt, az eddig élt élete a feje tetejére áll. Bujdosnia kell a rendőrök elől, akik őt okolják apja haláláért, és menekülnie kell a rejtélyes üldözője elől is, aki nem adja fel addig, míg rá nem lel Saulra. A történet rendkívül magával ragadó, az urban fantasy megfog, a mágikus alvilág belerántja az olvasót a nagyvárosi életbe, a klubokba, az alkotó szentélyekbe és még a csatornák labirintusába is. Rettenetesen izgalmas történet, ahol nincs kegyelem, addig tart a küzdelem, míg az egyik fél le nem győzi a másikat. Addig pedig tombol a zene, csavarodnak az események és elcsattan pár fájdalmas pofon (a szó minden értelmében).
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Én szívesen lennék Saul Garamond. A történet főhőse igencsak hátrányos helyzetből indul a regény elején. Részeg, a kapcsolata megromlott édesapjával, akiről kiderül, hogy kiesett az ablakon, meghalt, és ráadásul ezzel magát Sault vádolja a hatóság; ezzel párhuzamosan belekeveredik egy évszázadok óta tomboló harcba megmentője, a Patkánykirály által, aki eszközként szeretné használni Sault a csatában. Sok sötét titokról rántja el a leplet, új képességekkel gazdagodik, és hamarosan kilép az egyszerű eszköz szerepéből. Ugyan sok kalandban részesül és rengeteg traumát él meg, de sosem felejti el, ki ő valójában. Nem felejt el ember maradni és kitartani a céljai mellett, még ha ez olykor életveszélyes is.
Annak ajánlom, aki...
nem retten meg a különleges stílusú könyvek világától, a vértől, az erőszaktól, az alvilági mágikus világtól. Ha valaki szeretne könyvben találkozni a brit undergrounddal vagy más perspektívában Gaiman "Sosehol" című könyvével, itt megteheti! Továbbá ajánlom azoknak, akik kíváncsiak egy fantasztikus kortárs író sötét titkokat rejtő világára (nem mellesleg a szerző első könyvére), nem fognak csalódni a könyvben.
Ne olvassa el, aki...
kifejezetten ódzkodik a horrortól, a mocsoktól és trágár beszédtől.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz