Charlotte Bronte: Jane Eyre
Kiadó: Új Palatinus
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 608

14 éven felülieknek ajánljuk!

A regény vadromantikus cselekménye, érzelmessége révén nagy sikert aratott. Címszereplője koldusszegény árvalány, akit egy komisz nagynéni nevel, majd beadja a lowoodi árvaházba. Jane tanítói oklevelet szerezve egy gazdag birtokos, Rochester házában lesz nevelőnő. A bonyodalmak viszont főként ezután kezdődnek…A bátor és tiszta, önmagához és szerelméhez mindig hű Jane vezeti el a XIX. század Angliájának világába az olvasót, aki az ő tisztán látó szemével figyelheti a kastélyok színesen kavargó társasági életét és a színes kavargás mögött megbúvó könyörtelen önzést.
Charlotte Bronte: Jane Eyre
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
az író nő remekül ír, a tájleírása és személyleírásai érdekessé olvasmányossá téve a könyvet. Másrészt a főhős nő szeretet híján mégis milyen fejlődéseken ment végi, azon kívül rendkívül romantikus regény egy megérintő történettel. Korhűen ábrázolta az akkori állapotokat, igazán megfogott a történet érzelmi töltése, valamint váratlan fordulatok számos sora volt benne, mely izgalmassabbá tette a romantikus regényt.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék, mert hatalmas fejlődésen ment végig Jane és a sok szomorúság és szeretet nélküliség után rengeteg szeretetre talált. Továbbá a kor divata és stílusa is megfogott.
Annak ajánlom, aki...
mélyebb érzelem világú regényekre vágyik, érzelmes és empatikus. Ezek az emberek remekül átérzik Jane fájdalmát. Aki otthon érzi magát a kosztümök, és a XVIII. századi Angliában, a rejtélyekkel és titkokkal fűszerezett romantikában.
Ne olvassa el, aki...
k nem szeretik a romantikus könyveket illetve a Bronte könyveket, azoknak csak egy love story lesz.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz