Charlie N. Holmberg: A papírmágus
A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

"Ceony Twill összetört álmokkal érkezik meg Emery Thane mágus házába. A varázslóképző iskolában évfolyamelsőként végzett lány fémmágusnak készült, most mégis papírmágiára kárhoztatják – de hát mi haszna a papírnak egyáltalán? Azonban a varázslatok, amelyeket Ceony a csodabogár Thane keze alatt megtanul, rácáfolnak előítéleteire. Ahogy kibomlik előtte a papírmágia csodálatos világa, megismeri tanára sötét múltját és egy olyan tiltott és veszedelmes mágiafajtát, amellyel szemben szinte semmi reménye nem lehet felvenni a versenyt. Mégis muszáj megtennie, mert hamarosan szó szerint Thane szíve lesz a tét."
Charlie N. Holmberg: A papírmágus
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
 maga a történet nagyon eredeti. Tetszett, ahogy az origamit összekombinálta a varázslattal és hogy milyen remek dolgokat tudtak csinálni a főhősők ebből az anyagból. Továbbá az sem mellékes, hogy nem csak a varázslat, de a könyv helyszíne és az "ideje" is magával ragadó volt.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert akárhonnan is nézem Ceony elképesztő. Okos, makacs, vakmerő és érzelmes, de mégis két lábbal áll a földön és képes racionális döntéseket hozni, ami szerintem a legnagyobb erőssége.
Annak ajánlom, aki...
szereti a hétköznapi dolgokat egy teljes más szemszögből nézni, illetve aki szereti az olyan történeteket, amiket át jár a mágia.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a fantasyt, vagy a pergő cselekményű könyveket.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz