Cassandra Clare, Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei (A legősibb átkok 1.)
14 éves kortól ajánlom!

Magnus Bane boszorkánymester és Alec Lightwood együtt utazzák be a világot.

Magnus Bane csak egy jó kis vakációra vágyott Alec Lightwooddal, az árnyvadásszal – pazar európai körutazásra. Csakhogy jóformán meg sem érkeznek Párizsba, amikor előkerül egy régi barát, és híreket hoz egy Karmazsin Kéz nevű démonimádó szektáról. Egy szektáról, amit minden jel szerint Magnus alapított. Réges-régen. Viccből.

Magnus és Alec Európát átszelve veszi üldözőbe a Karmazsin Kezet és titokzatos vezetőjét, mielőtt a szekta még nagyobb kárt okozna. Ha nem lenne elég baj, hogy a romantikus vakációnak lőttek, lépten-nyomon démonokba ütköznek, és már azt sem tudni, ki a barát, ki az ellenség. Miközben az igazság után kutatva egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, Magnusnak és Alecnek jobban meg kell bíznia egymásban, mint valaha – akkor is, ha így rég rejtegetett titkok kerülnek a felszínre.
Cassandra Clare, Wesley Chu:  A mágia vörös tekercsei (A legősibb átkok 1.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Imádtam ezt a könyvet! Nagyon édes, rettenetesen humoros és lebilincselően izgalmas. Sok benne a kaland és a szerelem, és persze árnyvadászokban sincs hiány! Megindítóan emberi, mégis varázslatos történet. Egy percig sem unatkozik az olvasó, mesterien vegyíti a romantikus és az akciódús pillanatokat. Ismert és szeretett karakternek ismerhetjük meg egy másik oldalát.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Igen, kérem. Magnus nagyon szívesen lennék, mert ő hamisítatlanul önmagát adja minden helyzetben, amit nagyon tudok értékelni. (és még stílusos is). Alecet kicsit nehezebben értem meg, de az ő karaktere is kedvenc. Erős, férfias, mégis gyengéd. Az ő helyzete egy kicsit bonyolultabb, de nagyra értékelendő a bizalom amit másokba helyez, valamint hogy mennyire lojális a szeretteihez.
Annak ajánlom, aki...
Olvasta Clare egy vagy több művét, ebben sem fog csalódni. Vagy ő is térden állva könyörgött még több Malecért.
Ne olvassa el, aki...
Nem olvasta még a Végzet ereklyéit, szerintem szükség van hozzá a könyv megértéséhez. Valamint akit zavarnak a homo-vagy biszexuális szereplők.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz