Cassandra Clare: Éljfél kisasszony (Gonosz fortélyok trilógia, 1.kötet)


A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

"Öt év telt el a "Mennyei tűz városa" eseményei óta, amikor az árnyvadászok a kihalás szélére sodródtak. Emma Carstairs már nem egy gyászoló kislány, hanem egy fiatal nő, aki elszántan keresi szülei gyilkosát. Oldalán a parabaiával, Julian Blackthornnal egy démoni cselszövést próbál felderíteni Los Angelesben, miközben Emmának meg kell tanulnia bízni a szívében és az eszében. A szíve azonban veszélyes irányba húzza. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Julian bátyja, Mark - akit a tündérek öt évvel ezelőtt elraboltak- egy alku részeként váratlanul hazatérhet. A tündérek mindenre hajlandók, hogy kiderítsék, ki gyilkolja a fajtájukat... és ehhez szükségük lesz az árnyvadászok segítségére. Ám a tündérek földjén máshogy telik az idő, Mark alig öregedett és nem ismeri meg a családját."
Cassandra Clare: Éljfél kisasszony (Gonosz fortélyok trilógia, 1.kötet)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
kidolgozott karaktereket kapunk és mindegyik szerethető szereplő. Emellett az írónő jól bánik a romantikával. Pont annyi romantikus jelenetet kapunk, hogy késztetést érezzünk a trilógia következő részének folytatására. Továbbá a könyv jól van felépítve, képes órákra magába szippantani az olvasót.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a főszereplő, Emma helyében. Bár rengeteg negatív és keserű élményben volt része, egy nagyszerű és sokszínű család része lett. Emellett a főszereplő remek belső értékekkel rendelkezik.
Annak ajánlom, aki...
szereti az írónő műveit, a romantikus- fantasy köteteket, trilógiákat. Továbbá ajánlom annak, aki szereti a hosszú, részletes és kidolgozott könyveket.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a több szálon futó cselekményeket.A könyvben sok szereplő található, átlagosan 5-6 szemszögből láthatjuk az eseményeket, különböző helyzeteket.Továbbá a könyv lassan,hosszasan írja le a történéseket, így nem ajánlom annak aki szeret egyből a dolgok közepébe vágni.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz