Cassandra Clare: Árnyak ura (Gonosz fortélyok trilógia 2. kötet)


A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

"A napos Los Angeles igazán sötét hely is tud lenni. Emma Carstairs végre megbosszulta a szülei halálát. Azt hitte, békében élhet, mégsem tud megnyugodni. Hiába vágyakozik Julian után, meg kell védenie őt a parabataiok közötti szerelem rettenetes következményeitől, ezért inkább a fiú bátyjával, Markkal jár. Mark azonban öt évet töltött a tündérek között – vajon lehet-e még belőle valaha igazi árnyvadász? Tündérföldén sincsen nyugalom. Az ellentündérek királya belefáradt a hidegbékébe, és többé nem hajlandó úgy ugrálni, ahogy az árnyvadászok fütyülnek. A tündérkirálynővel kötött alku és a Klávé törvényei között egyensúlyozva Emmának, Juliannek és Marknak meg kell találnia a módját, hogy megvédjék mindazt, ami kedves a szívüknek, még mielőtt túl késő lenne."
Cassandra Clare: Árnyak ura (Gonosz fortélyok trilógia 2. kötet)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Fel tudta venni az első kötet fonalát, tovább fokozta az izgalmakat. Új szereplőket ismerhettünk meg, illetve a már ismert karakterek közül sokan karakter fejlődésen mentek keresztül. Kialakultak a romantikus kapcsolatok, szálak, ahol már szurkolhatunk az adott szereplők románcának.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a főszereplő helyében, mivel egy olyan sráccal kell együtt lennie akihez nem fűzik romantikus szálak. Továbbá egyaránt elindult egy belső szenvedés a női és a férfi főszereplőben a parabatai kötelék által tiltott kapcsolat miatt.
Annak ajánlom, aki...
Szerette az első kötetet és felkeltette az érdeklődését, továbbá, aki szereti a romantikus-fantasy könyveket. Szintén ajánlom annak, aki szereti az erős, mégis gyengéd női, illetve a művészlélek, mégis meghatározó férfi főszereplőket.
Ne olvassa el, aki...
Aki nem szereti a hosszasan taglalt jeleneteket és a több szálon futó cselekményeket. Emellett a könyv több ellenséggel dolgozik, melyek nyíltan, vagy rejtett formában támadnak, így ez néha irritáló lehet.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz