Cassandra Clare: Az árnypiac kírértetei
A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

"Az ​árnypiac tündérek, vérfarkasok, boszorkánymesterek és vámpírok találkozóhelye. Az alvilágiak mágikus tárgyakat adnak-vesznek, sötét üzleteket kötnek, és a nephilimek elől gondosan rejtegetett titkokat rebesgetnek. Két évszázadon át rendszeresen megfordult itt más is – egy vendég a Csontvárosból, az árnyvadászok világának szívéből. Néma testvérként Zakariás a nephilimek törvényeire megtartására esküdött fel. Valaha azonban Jem Carstairs néven árnyvadász volt, örök szerelme pedig egy boszorkánymester, Tessa Gray. Jem az évek hosszú során számos város árnypiacán keres egy relikviát a múltból. Kövesd Jemet, és miközben az eseményekhez az árnypiacokon zajló sötét ügyletek szolgáltatják a hátteret, olvashatsz Anna Lightwood kudarcra ítélt szerelméről, Matthew Fairchild nagy bűnéről és Tessa Gray tetteiről a világháborúban. Valentine Morgenstern vásárol egy lelket a piacon, az ifjú Jace Wayland pedig szerető otthonra lel. Valahol, valamelyik piacon lapul egy elveszett örökös, de találkozhatunk egy hőn szeretett kísérlettel is, és kiderül, hogy senki nem mentheti már meg azt, aki eladta a szívét. Még Zakariás testvér sem."
Cassandra Clare: Az árnypiac kírértetei
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
ez a könyv sok különböző, mégis egybefonódó történetet tartalmaz, amik sok részletet feltárnak az árnyvadászok világáról. Nagyon különleges, ahogy Zakariás testvér hosszú múltjának darabjait összerakjuk és ahogy a történelem darabjai is a helyükre kerülnek.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Mivel ezeknek a történeteknek a főszereplői is különbözőek, így konkrét főszereplőt se egyszerű kiválasztani. Ezzel szemben a karakterek nagyon kidolgozottak és érzéseik átérezhetőek voltak, és szívesen átvenném némelyikük helyét, hogy én is megtapasztalhassam ennek a világnak a csodáit.
Annak ajánlom, aki...
szeretné átélni a múlt eseményeit egy teljesen más szemszögből megszemlélve. A karakterek mind különlegesek és csodálatosak.
Ne olvassa el, aki...
nem olvasta az előzményeket, mivel így nem nyerhet teljes betekintést ebbe a világba, így a karakterek döntéseinek a súlyát sem érezheti át teljes igazából.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz