Cassandra Clare: Az angyal


A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

"A mágia veszélyes – de a szerelem még veszélyesebb! Amikor a tizenhat éves Tessa Gray megérkezik a viktoriánus Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Tessának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól. Ahogy egyre mélyebben merül el a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nemsokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül."
Cassandra Clare: Az angyal
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a történet világa is már egyből megfogott, imádom a fantasy történeteket és azt hiszem ez a könyv minden elvárásomnak megfelelt. A szereplők elképesztően szerethetők, Will a lehengerlő stílusával és vicces beszólásaival, Jem pedig az udvarias eleganciájával a szívünkbe lopta magát. A történet helye és ideje szintén felkeltette érdeklődésünket, az írónő egy kis ízelítőt nyújt nekünk a 19. századi Londonból.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert szívesen megismerném ezt a világot, illetve az árnyvadászokat. Valószínűleg én is csatlakoznék hozzájuk, hogy harcolhassak és nyomozhassak velük. Tessa helyében nem is tudnék dönteni melyik fiút válasszam Jem és Will közül, de abban is biztos vagyok, hogyha csak a barátaim lennének, akkor is nagyon szeretném és megbecsülném őket, hiszen rendkívül megbízható és becsületes személyekként ismertem meg a két fiút a történet során.
Annak ajánlom, aki...
szereti a fantasy és romantikus könyveket. A régebbi korban játszódó történeteket szeretők is kedvelni fogják, hiszen a regény a 19. századi Londonban játszódik. A történet könnyen olvastatja magát és elképesztően szórakoztató tud lenni a szereplők párbeszédei miatt, amelyek sokszor arra késztettek minket, hogy hangosan is felröhögjünk az olvasása közben! Akik már esetleg olvasták az írónő egy másik sorozatát, A végzet ereklyéit, azoknak mindenképp ajánljuk elolvasni ezt a sorozatot is, hiszen ez annak az előzménye lenne és így nagyon sok érdekes információt megtudhatunk az árnyvilággal kapcsolatban.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a fantasy regényeket, hiszen elég nagy hangsúlya van a különböző kitalált (vagy mégsem csak kitalált?) teremtményeknek. Igazából nem tudnánk megmondani, miért ne olvassa el bárki is ezt a regényt, hiszen szerintem egyszerűen tökéletes úgy ahogy van, nem tudnánk rosszat mondani rá, nálunk abszolút kedvenccé lett avatva.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz