C. S. LEWIS: NARNIA KRÓNIKÁI
Kiadó: M & C Kft. Kiadás éve: 2005 Oldalszám: 224 A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk. Narnia birodalmának titokzatos történetét hét kötetben mondja el a világhírű angol szerző, C. S. Lewis, ezek közül az első, Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény címűt vitte filmre a Walt Disney Pictures és a Walden Media. A Narnia Krónikája a Jó és Rossz örök háborúját meséli el. Olykor a csatamezőn, nyílt küzdelemben csap össze a fény az árnnyal, máskor a szív rejtett zugaiban. Ám legyenek az ütközetek akár a lélekben, akár a harcmezőn: minden összecsapás meghatározó erejű. Olyan utakon kalandozhatunk, amelyek a világ végére vezetnek, fantasztikus lényekkel köthetünk ismeretséget, megtudjuk, mi az árulás, mi a hőstett, mit jelent megnyerni vagy épp elveszíteni egy barátot. Kalandos utazás ez a fantázia birodalmában, ugyanakkor a legmélyebb valóságban. Kiadónk sorozatban jelenteti meg a rajzokkal illusztrált hét kötetet. Sorozat ez, melyben minden mű önmagában is teljes egész, önállóan is lenyűgöző olvasmány. Kezdődjék hát meg a kalandok sora! A NARNIA KRÓNIKÁINAK ELSŐ KÖTETE: A varázsló unokaöccse Tudni szeretnél valamit Narniáról? Ez az a birodalom, ahol megszólalnak az állatok, ahol a legváratlanabb pillanatban egy boszorkány karmai közé kerülsz, ahol a Jó akaratából új világ születik. Ahová véletlenül keveredik a két barát: Digory és Polly. Ha kinyitod a könyvet, őket kísérheted el e titokzatos világba. Abba a világba, ahol semmi sem lehetetlen.
C. S. LEWIS: NARNIA KRÓNIKÁI
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
nagyon izgalmas volt, ahogy Pollyék utazgattak a két világ között. Ez jó ötlet volt az írótól és tetszett, hogy gyűrűk segítségével utaztak, csak vigyázni kellett, nehogy összekeverjék a kétféle gyűrűt. Igyekeztem gyorsan olvasni, kíváncsi voltam a következő fejezetre. Jó volt elképzelni Aslan világát, ahogy beszéltek az állatok is. Vicces volt, amikor az ájult Andrew bácsit az állatok Narniában fának nézték, elültették és meg is locsolták. Jó volt olvasni egy fantázia világ megalapításáról.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék Polly helyében, mert Aslannal barátságot köthetett és utazhatott két világ között. Nem lennék Digory helyében, mert nem biztos, hogy ellen tudtam volna állni Jadis csábításának. És azért sem, mert az anyukája nagyon beteg volt, de szerencsére Digory meg tudta menteni egy Narniából hozott alma segítségével. Lettem volna Frank helyében, mert kocsisból királynak lenni jó dolog lehet, és Aslan is lennék, mert jó, igazságos, erős, beszélni is tud, és képes volt létrehozni Narniát.
Annak ajánlom, aki...
szereti az izgalmas, varázslatos regényeket és bele tudja élni magát a mesés történetekbe. Akinek van ideje olvasni, mert nem lehet letenni! Ráadásul Narniának több része is van, úgyhogy aki ezt elolvassa, készüljön, hogy még vár rá olvasnivaló, a többi Narnia rész! Aki szereti a tömzsi, de vastag könyveket és a kisbetűk sem zavarják, kezdjen hozzá bátran. É aki látta a filmet, annak külön ajánlom, mert ebben derül ki, hogy kerül oda a ruhásszekrény!
Ne olvassa el, aki...
a szerelmes regényeket szereti. Aki nem tud fantáziálni, nem tudja elképzelni a meselényeket, és csak a mindennapi igaz történeteket szereti. Akinek naponta csak kevés szabadideje van, az se kezdjen hozzá, mert nehéz letenni! És nem ajánlom annak, akit zavar, ha egy könyvnek van folytatása, mert Narniából több rész is készült. Végül ne olvassák kicsik, mert lehet, hogy nekik eléggé félelmetesek lennének az események, amik a varázsvilág miatt történnek.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz