Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 334

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

1896-ban, a Milleniumi Ünnepségek forgatagában nyoma vész Hangay Emmának, a Marosvásárhelyről érkezett 16 éves leánynak. Négy évvel később titokzatos távirat érkezik tőle, amit jóval az elrablása után adott fel. Húga, a 17 éves Mili kisasszony azonnal a fővárosba utazik, ahol kezdetét veszi a rémálom, melyben egyetlen támasza a jó hírű, ám igen zord természetű mesterdetektív, Ambrózy Richárd báró.
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
azért jó olvasni mert kalanddal teli történet, nagyon izgalmas volt a sztori. Ahogy megnyílt előttünk a pesti élet, szinte úgy éreztük benne élünk a könyvben.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
nem lennék a főhős szerepében mert elrabolják a főhőst.
Annak ajánlom, aki...
annak ajánlom aki szereti a romantikus könyveket.
Ne olvassa el, aki...
ne olvassa el aki: még nem tapasztalt szerelmet magyarul még sosem volt romantikus kedvében.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz
2016-04-06 15:53:20Dblanca-
Nagyon szeretem ezt a könyvet! Eddig nem bíztam a magyar írókban, de ez a könyv megnyert magának!
Amit még hangsúlyozni szeretnék és szerintem kimaradt az értékelésből, az a könyv krimi és történelmi regény mivolta. Krimirajongóként nagyon érdekes volt a főszereplő, Hangay Mili kisasszony eltűnt nővérének fejezeteit olvasni. A történelmi része pedig gyönyörűen volt megszerkesztve, és látszott, hogy az író alaposan utánajárt ennek a korszaknak a szokásainak és férfi író létére nagyon sokat megtanult a női fűzőről. :)
A romantikáról annyit, hogy szerintem ne féljen olyan is elolvasni, aki nincs oda a romantikus regényekért! Én sem vagyok az a nagyon romantikus alkat, de odavoltam ezért a könyvért! A romantika nagyjából a szereplők szópárbajaiból állt- tehát összesen szerintem egyáltalán nem jelentős. Persze, lehet, hogy csak én vagyok vak az ilyesmire, de nem ez volt a történet lényege.
Hanem a nagybetűs élet a századfordulón. És egy 4 évvel ezelőtt írt levél...
2020-09-12 15:43:17Lukács Adél -
Egyetértek. Régen olvastam a könyvet, de azóta is emlékszem arra a fordulatra, amikor kiderült, hogy mi történt Hangay Emmával, és mennyire sajnáltam Milit utána. Attól függetlenül kiváló könyv, és bárkinek ajánlom.