Becca Fitzpatrick - Black Ice (Tükörjég)
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 379

16 éven felülieknek ajánljuk!

Britt Pheiffer felkészült, hogy hátizsákkal hódítsa meg a Teton-hegységet – arra azonban nem készült fel, hogy a gondolataiban még mindig kísértő exbarátja is csatlakozzon hozzá. Mielőtt Britt tisztázhatná magában, mit érez Calvin iránt, egy váratlan hóvihar miatt menedéket kényszerül kérni egy hegyi kunyhóban. A jóképű, segítőkész lakók azonban szökésben vannak. Túszul ejtik és arra kényszerítik Brittet, hogy vezesse le őket a hegyről. Britt tudja, életben kell maradnia, hogy Calvin megtalálja. A helyzetet tovább bonyolítja, amikor Britt rábukkan egy korábban itt elkövetett gyilkosságsorozat vérfagyasztó bizonyítékára – ami őt magát is célponttá változtatja. Azonban semmi sem az, aminek látszik, és mindenki titkolózik – még Mason, az egyik emberrabló is. A kedvessége zavarba ejti Brittet. Mason vajon ellenség? Vagy szövetséges?
Becca Fitzpatrick - Black Ice (Tükörjég)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
ez más volt, mint a többi Young Adult könyv. Alapvetően ebben is van romantika, mégsem ez a szál áll a cselekmény központjában. Ez határozottan tetszett. Ráadásul a legtöbb könyvbéli főhőst, ha kitennénk a hegyekbe, valljuk be - nem sokan élnék túl. Britt Pheiffert kemény fából faragták, és nem adta fel a küzdelmet a hideg és az éhség/szomjúság ellen. Amikor mélyponton volt, mindig emlékeztette magát, hogy igenis erős csaj, képes harcolni. És sikerült is neki. Azért volt jó olvasni, mert különbözik az átlagos vonalú,témájú vöröspöttyös könyvektől. Kalandokkal és váratlan fordulatokkal teli volt. Élvezetes volt végig követni a főhös karakter fejlődését, a visszaemlékezések segitették megérteni a jellemét. Csodálatra méltó a különböző szituáciokban a talpra esettsége.Az emberekhez való viszonyulásat illetően pedig mindig függött valakitől és a "túra" végére rájön,hogy képes egymaga is boldogulni a világban,mert nem mindig érkezik a segítség,ezért minden helyzetben észnél kell lennünk. Egy(a világban jelenlévő) komoly dologra hívja fel a figyelmet , pl: korbie viselkedése igazán figyelmeztető jellegű,hogy észnél kell lenni és hogy ne bizzunk vakon. Fontos a kritikus gondolkodás, és hogy egy neveltetés mennyira kihat az ember életére,elméjének torzulására.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert jéghideg időben játszódik a történet, amit tuti nem bírnék. Másrészt, a főszereplőt elrabolják és durván bánnak vele, sok esemény történik körülötte, amikre figyelnie kell a túlélés érdekében. Britt egészen komoly változásokon megy keresztül, ami alatt lesz lehetősége jobban átgondolni a dolgokat és a jelenlegi helyzetét.
Annak ajánlom, aki...
valami másra vágyik, egy kis kalandra és izgalomra. Az pedig akad bőségesen! Aki már unja a sok nyálas szerelmi történetet, nyugodtan vegye a kezébe. Aki viszont tényleg nem csak egy vöröspöttyös könyvre vágyik,hanem a szerelmi szál melett, a jól kidolgozott karaktereket (Britt,Calvin,Jude) is kedveli és a való életből merített témára vágyik,természetessen kis abszurd elemekkel.
Ne olvassa el, aki...
egy csöpögős, cuki kis könyvet akar olvasni. A besorolása sem a romantikus kategóriához történt, habár megvan benne a minimális romantika-mennyiség. Ez inkább akció és thriller keveréke egy tehetséges író tollából. És ha durvának találod, hogy egy hullát találnak egy szekrényben, akkor inkább keress egy békésebb könyvet.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz