Bartos Zsuzsa: Alkonyőrzők
A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

"Amikor ​a jövő a tét 2145-öt írunk, Európában már nincs gyermekbirtoklási jog. A géntervezettek uralják a világot, agyukban neurochipet hordanak, és életkoruk kétszáz év, míg a közönségesek között kevés az egészséges. Gyerek csak elvétve születik, a nők meddők. Nyugat-Ázsia elkezd Londontól tervezett gyermeket rendelni, miközben az ádámisták dúlnak, és nemi erőszakkal újra be akarják népesíteni a világot.

Mit teszel, ha a tudatod a tét?

Vajon mi a szeretet? Mi család?

Mik azok az értékek, melyek egy változó világban sem múlnak el?

Küzdj mindhalálig!"
Bartos Zsuzsa: Alkonyőrzők
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
nem szokványos korban és szereplőkkel játszódik. Elgondolkodtató volt számunkra, hogy milyen jövő várhat az emberiségre, ha nem vigyázunk.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert a géntervezettek tökéletes világában, egy tökéletlen természetesként nagyon nagy próbatételek és veszélyek leselkednének rám. Ezen kívül nem szeretnék egy mérnöki pontossággal biotech cégek által megtervezett ,,mű" világban élni.
Annak ajánlom, aki...
kedveli a Sci-fi műfaját és unatkozás nem szerepel a szótárába. Az is feltétlen olvassa el aki szeretne megismerni a lehetséges jövőképek közül egyet!
Ne olvassa el, aki...
szereti a régi, korhű családi regényeket, hiszen ebben a regényben az anya, apa, testvér szó elveszíti jelentőségét, hiszen a tervezettekkel nem versenyezhetnek, sem képességekben, sem lehetőségekben. Az se olvassa el, aki szereti a nagy terjedelmű, hosszabb tájleíró részeket, hiszen ebben a könyvben inkább a nagy kiterjedésű izgalmas, cselekményeket olvashatjuk.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz