Bán Mór: A Hajnalcsillag fénye (Hunyadi 1.)
Kiadó: Gold Book
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 382

Bán Mór nem kisebb célt tűzött ki maga elé nagyszabású történelmi regénysorozatával, mint hogy színes, mozgalmas tablóba foglalja a Hunyadiak dicsőségben és tragédiákban egyaránt bővelkedő korszakát. Az utolsó keresztes hadjárat véres bukásának idején került a világtörténelem színpadára a Hunyadi család. A havasalföldi kun kenézek leszármazottai vérrokonuk, Vlad fejedelem rettenetes bosszúja elől menekülnek Erdélybe, ahol Zsigmond magyar király szolgálatába álltak. A valós történelmi tényeken alapuló, kalandos sorozat első kötete hamisítatlan történelmi olvasmány: romantikus, végig feszültséggel teli. Igazi nagyregény, amilyet a magyar történelem ezen alig ismert korszakáról talán még soha nem olvashattunk.
Bán Mór: A Hajnalcsillag fénye (Hunyadi 1.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Bán Mór tökéletes mesemondó, hihetetlen érzéke van a történetmondáshoz, a sztori cselekménye nagyon jó. Ami még különösen tetszett az a nyelvezet. Néha azt gondoltuk mintha egy tök jól fogalmazó srác vagy lány írná a suliból, vagy akár mi is lehetnénk a szerzők. Ami még szuper volt,hogy nem a nagy sablonos nemzeti hőst, a nagy törökverő nándorfehérvári már-már agyon aggatott pátoszos hadvezért láttuk meg a regénynek címet adó főhősben,hanem magát Hunyadi Jánost, a hús vér embert. Jó és rossz tulajdonságaival. Kicsit megismerhettük a magánembert benne,akinek vannak érzelmei,de ugyanakkor erőn felül védi a hazát. Láthattuk azt az oldalát,amit történelem könyv nem ír le,de Bán Mór belepillantást enged a már az első kötetben.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Azért lennék főhősök,mert csodálatos dolog lehet önfeláldozó módon foggal-körömmel védeni a hazát a történelem igen viharos évszázadában.
Annak ajánlom, aki...
Bátran ajánljuk a történelmi regények kedvelőinek, vagy azoknak, akiket érdekel a magyarság ezen korszaka Bán Mór féle igen egyedi stílusban és nem utolsó sorban értelmezésben.
Ne olvassa el, aki...
Szereti a könyv címe alapján megítélni a beltartalmat. A könyv vizuális látványa sem annyira húha, én ezt el akarom olvasni, leesik az állam kategória. Ugyan keményfedeles a borító, de ezzel a harsányságával és ezzel a borítótémával,amin mi a feladat alatt próbáltunk csiszolni olvasatlanul is az a gondolat fogalmazódott meg bennünk, hogy a könyvesboltok nem fognak helyet szorítani Bán Mórnak Babits és Bartis között. Azoknak nem ajánljuk még akik nem szeretik a magyar történelmet illetve a scifi műfaját,néha a kettő keveredett ezért volt picit zavaros olvasni is. Továbbá nem ajánljuk azoknak sem,akik nem szeretik a véres jeleneteket. Az író borzasztó már-már idegesítő részletességgel és hosszan tálal hatásvadász csatajeleneteket, idétlen hangutánzószókkal megtűzdelve.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz