Balázs Ágnes: Feladó - Fekete Szivárvány
Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 271

Ki lehet a titokzatos alak, aki éjszakánként az ablakhoz lopódzik és anyát szólítja? Vajon ő írja a névtelen leveleket is, melyek feladóján fekete szivárvány díszeleg? Édesanyja balesete után Zsófi egyedül marad otthon. A tizenkét éves kislány megtanul gondoskodni önmagáról, sőt még diákmunkát is vállal. Ám az igazi gond a szerelem, s vele együtt az előítéletek hatalma. Zsófi kételyekkel küzdve ered a Fekete Szivárvány rejtélyének nyomába, hogy felfedje a felnőttek titkait és rátaláljon édesapjára.
Balázs Ágnes: Feladó - Fekete Szivárvány
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Elég sok megválaszolatlan kérdés röpködött ebben a történetben és minden kérdésre a választ csak egy magára maradt az emberek által eltaszított félig cigány származású lány tudott megtalálni.akinek az anyja kórházba került és nem lehetett tudni mikor jön vissza.Egy szóval könnyen beszippantott ez a könyv.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
nem szívesen lennék a regény főhőse,mert én nem bírnám ki azt a sok megalázást,amit ez a lány átélt,a sok megválaszolatlan kérdések miatt pedig biztos megörülnék,nem is beszélve arról a dolgokról amik a végén kiderülnek.
Annak ajánlom, aki...
Aki szereti az olyan történeteket ahol a két szerelmest elválasztják,mert itt két generációban is megtörténik ez a helyzet.Meg aki szereti a szoros anya-lánya kapcsolatokat és a nem meglepő.de váratlan fordulatokat.
Ne olvassa el, aki...
Aki hasonló nézeteket vall,mint a könyvben lévő ellenséges szereplők(akik kiközösítik a lányt)az ne akarja elolvasni ezt a regényt,de azért tanulságos lenne és lehet,hogy megváltoztatná az emberek véleményét a cigányokról alkotott képben.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz