Rick Yancey: Az ötödik hullám
Kiadó: CARTAPHILUS
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 472

16 éven felülieknek ajánljuk!

Az ​első hullám nyomán sötétség támadt. A második hullámot csak a szerencsések élték túl. A harmadikat pedig a szerencsétlenek. A negyedik után egyetlen szabály maradt: ne bízz senkiben! Cassie egy lépést sem tesz a következők nélkül: Luger, M-16-os gépfegyver, lőszer és Bowie-kés. Ennivaló, víz, hálózsák és körömcsipesz csak ezek után következik a listán. Cassie tizenhat éves, a néptelen országúton menekül. Rajta kívül már nem sokan vannak életben a Földön. Menekül a lények elől, akik embernek látszanak, és akik megölnek minden útjukba kerülőt. Akik több hullámban pusztították az emberiséget. Nem tudjuk, kik az idegenek. Nem tudjuk, miért akarják megsemmisíteni világunkat. Csupán egyvalami világos: mindenkit ki akarnak irtani.
Rick Yancey: Az ötödik hullám
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Azért volt jó olvasni mert, izgalmas volt, fiatalokról szól, és nem szokványos a földönkívüli támadás. Nem olyan mint a hollywoodi filmekben, hogy jön a nagy világvége letarolják a Szabadság szobrot aztán meg jönnek az amerikai hősök és bumm győzött az emberiség, hanem céltudatosan terv szerint leigáznak eltörölnek minket, hiszen ránk nincs szükségük, csak a bolygónkra. A főhős Cassie nagyon szimpatikus, könnyű vele azonosulni. A testvéréért mindent megtesz, még a legvadabb dolgokat is igazi harcos alkat. Arra mutat rá a könyv, hogy mindentől lecsupaszítva az ember ( elektromosság, törvények, közművek stb.) mégis meg tudja az emberségét őrizni, és a legfontosabb értékeket család, barátság, könyörület, szerelem nem lehet elvenni tőlünk.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék főhős, mert Cassie egy igazi túlélő. A lehetetlen helyzet dacára, elveszti a családját erős tud lenni, és megkeresi a testvérét. Ő is esendő, naplóba írja le az érzéseit vágyait, és hibázik is mikor megöli a keresztes katonát, de érthető hiszen abban a helyzetben nem tehetett mást. A mi csoportunkban még Zombi volt az aki nagy népszerűségnek örvendett. Jó volt a regényben a váltott szemszög, aki túlélte a kiképzést, és az agymosást, mégis ember maradt, megőrizte önmagát.
Annak ajánlom, aki...
odáig van a sci-fi-ért, és érdekli, vajon milyen lehet a családunk, és mások nélkül túlélni a Föld pusztítás legfelsőbb fokát! Mindenképpen olvassa el az aki nem egy nyálas, hanem inkább ijesztő, kiszámíthatatlan, időhúzásokkal teli végkifejlettre vágyik!! Annak ajánljuk aki szereti az akció dúsabb, kicsit szerelemmel megspékelt fantasztikus regényt.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el aki, nem szereti a sci-fi műfaját, földönkívüli támadásokról, emberiség kipusztításáról szóló könyveket. Valamint van benne egy kis tini románc, inkább fiatalabbak élvezhetik jobban a könyvet.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz