Arthur Ransome: Titkos tenger (Fecskék és Fruskák 8.)


Melyik szülő ne emlékezne a Fecskék és Fruskák kalandozásaira? Az eddig magyarul megjelent történetek mindegyikét többször is kiadták már, többek között a Magyar Könyvklub is. Örömmel jelentjük, a Fecskék és Fruskák kalandjai folytatódnak! 2002 karácsonyára és 2003 elejére két új, eddig még magyarul meg nem jelent kötetet jelentetünk meg, vadonatúj fordításban. Az sem baj, ha valaki nem olvasta az előzményeket: a kötetek mindegyike egy-egy külön történet. Ezúttal a kelet-angliai tengerpartra, a Titkos-szigettengerre vezetnek felfedezőexpedíciót, hogy megismerjék és feltérképezzék az áramló víz, iszaptakarók, mocsarak és vízi növények alkotta titokzatos világot. John, Susan, Titty, Roger, valamint Nancy és Peggy mellett egy bűbájos új szereplővel is megismerkedhetünk, a legkisebb Walker gyermek, Bridget is részt vesz a kalandokban. Már az első nap különleges, hatalmas lábnyomokat találnak a sárban. Vajon ki járt arra? A szomszédos farmer emlegette vademberek? Valamilyen őskori állat? És ez csak az első a megoldásra váró rejtélyek sorában...
Arthur Ransome: Titkos tenger (Fecskék és Fruskák 8.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert tetszett, hogy teljesen új és ismeretlen helyszínen vannak a gyerekek és hogy új szereplők jönnek ismét a képbe. Az is nagyon tetszett, hogy az ott lakó új szereplők külön neveket adtak a szülőknek és sok egyéb tárgynak és élőlénynek. Ez a könyv folytatása A nem akartok tengerre szállni kötetnek, mindkettő ugyanazon a nyaraláson játszódik.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert nagyon jó dolog lehet új szigetvilágot felfedezni, ahol külön oda kell figyelni arra, hogy mikor hogy áll a vízszint.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti a térképeket és érdekli azoknak elkészítése. Azok is elolvashatják, akik szeretik a titokzatos nyomozásokat.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, aki nem szereti a gyerekek közötti verekedéseket és azok leírásait.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz