Arthur Ransome: Fecske-völgy (Fecskék és Fruskák 2.)
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve:2008

Ez a könyv a klasszikusok fiataloknak könyvsorozat része. A könyv a népszerű Fecskék sorozatának második kötete. Ismét felbukkannak az első kötetből már ismert Walker gyerekek, továbbá a másik ott lakó család, Blackették két csemetéje is. Csakhogy míg a gyerekek eddigi kalandjai nagyobbrészt a vízen játszódtak - két kis vitorlás hajójukkal már bejártak egy vadregényes angol tavat -, most szárazföldi kalandokba bonyolódnak: felcsapnak felfedezőnek. John, a korelnök vezényletével, Susan, a volt kormányos, Roger, az őrszem és a többiek háborítatlanul táboroznak a Vadmacska-szigeten, s végül felfedezik a Fecske-völgyet, mely a továbbiakban számos izgalmas kalandjuk színhelye lesz. A mulatságos, izgalmas gyermekregényt kitűnő figurák népesítik be. Történetük egy nyár - s talán a gyermekkor - varázsos világának vidám és lírai krónikája
Arthur Ransome: Fecske-völgy (Fecskék és Fruskák 2.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Már az első rész izgalmas volt, ezért kíváncsi voltam a további részeire is. A második rész is sok fordulatot tartogatott. Rögtön a könyv elején kiderült, hogy a Fecskék hajója összetört és így nem tudnak kimenni a szigetre táborozni. Ezért a nyarukat a hajójuk megjavításáig egy völgyben táborozva töltik. A völgy sok gondot, de sok jó dolgot is tartogat számukra. A történet hétköznapi eseményeket mesél el (ilyen például az egyik Fecske lábtörése), viszont a gyerekek nyarát ezek a látszólag egyszerű események is feledhetetlenné tudják tenni.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert nagyon sok olyan dolog van benne, amit a mai világban egy átlagos városi gyereknek nem lenne lehetősége megcsinálni. Tetszik, hogy Londonból vidékre utazva felfedeznek egy szigetet és egész nyarukat kalandokkal és felfedezéssel töltik a barátaikkal a cserkészkedéshez hasonló módon.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti a természetet, a kalandos és felfedezős történeteket.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, akitől távol áll a nomád életmód és nehezen tudja beleélni magát abba, hogy egy csapat gyerek minimális felnőtt felügyelettel az egész nyarát erdőben tölti.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz