Arthur Ransome: Fecskék és Fruskák Téli szünidő (Fecskék és Fruskák 4.)


A Fecskék és a Fruskák - a Walker gyerekek meg a Blackett lányok - összeszokott hatos fogata új tagokkal gyarapodik: két városi gyerek, Dick és Dorothea tölti téli szünidejét egy közeli tanyán. Ezúttal téli pihenőn vannak a vitorlás hajók, a kalandok most jégen és havon folytatódnak - a cél pedig nem más, mint az "Északi-sark" meghódítása. Természetesen itt is rengeteg viszontagságot kell kiállniuk, sok kalamajkába sodorja őket kalandvágyó természetük - még szerencse, hogy Nancy "kapitány" mumpsza révén egyhavi vesztegzár hosszabbítja meg a véges szünidőt. Flint kapitány is idejében érkezik hogy egyengesse a merész gyerekek útját, akik azonban megmutatják egymásnak és az "eszkimók" - a felnőttek - világának, hogy hóban-fagyban is éppúgy megállják a helyüket, mint szárazon és vízen.
Arthur Ransome: Fecskék és Fruskák Téli szünidő (Fecskék és Fruskák 4.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert már nagyon kíváncsi voltam, hogy a téli szünetre mit találnak ki és hol fognak táborozni. Tetszik a két új szereplő személyisége is és a szép lassú belesimulása a történet egészébe. Ebben a történetben sátor helyett igluban töltötték a napjaikat, amit szívesen kipróbálnék én is. Új helyet fedeztek fel, a tó északi részét, ahová a két új gyereknek sok megpróbáltatás között kellett eljutnia.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék főhős, mert kipróbálnám, hogy milyen igluban lakni. Bár a mumpszot nem szívesen élném át, nem bánnám ha ilyen természetközeli helyen a barátaim társaságában meghosszabodna a téli szünetem egy hónappal. Nem lennék főhős, mert abban az időben még nem volt oltás mumpsz ellen.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki eddig is élvezte a Fecskék és Fruskák Vadmacska- szigethez kapcsolódó történeteit és érdekli, hogy milyen kalandokat tudnak maguknak kitalálni a gyerekek úgy, hogy a hajójuk téli pihenőre kényszerült.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, akinek nem tetszene az, hogy ebben a kötetben szó sem esik hajókázásról és nem szereti a havat és a téli időjárást.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz