Arthur Ransome: Fecskék és Fruskák Szárcsaklub (Fecskék és Fruskák 5.)
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2014

Dick és Dorothea (akiket a Téli szünidő lapjain ismerhettek meg az olvasók) sosem jártak még a Norfolki Laposok vidékén, a folyók és sekély vizű tavak alkotta szövevényes vízi világban. Most azonban ide készülnek, hogy az idős Mrs. Barrable társaságában két hetet töltsenek egy hajó fedélzetén. Már alig várják, hogy ők is megtanulhassanak vitorlázni, ahogy barátaik, a Fecskék és a Fruskák.

És a vitorlázóleckék megkezdődnek, nem is akármilyen körülmények között! Mert új barátjuk, Tom Dudgeon, a helyi Madárvédő Társulat, a Szárcsaklub ifjú vezetője egy különleges szárcsafészek védelme érdekében hallatlan lépésre szánja el magát...
Arthur Ransome: Fecskék és Fruskák Szárcsaklub (Fecskék és Fruskák 5.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert állatvédelemről is szólt a kötet, ami minden embernek fontos kell legyen. Azért is tetszett még, mert ugyan nem a tengeren, de teljesen új vizeken, új hajóval és új problémákkal utazták be a testvérek Norfolk vizeit. Szereznek új barátokat, akik a madarakat próbálják megmenteni Szárcsaklub néven. A történet itt is a hajótörés ellenére jól végződik.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék főhős, mert szívesen beutaznám ezeket a vizeket és megtanulnék vitorlázni. Nem lennék főhős, mert ebben a könyvben látni lehet, hogy vitorlázni milyen nehéz feladat és mennyi fontos részletet kell tudni ahhoz hogy jól menjen és ne törjük össze magunkat és a hajót.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti az állatokat és meg akar tanulni vitorlázni, ugyanis ebben a könyvben a történet során pontosan le van írva, hogy egyes helyzetekben mit kell csinálni a vitorlával.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, akinek nem tetszik az, hogy ebben a könyvben nem jelennek meg a Fecskék és Fruskák és teljesen új emberekkel, új helyszíneken játszódik a történet egészen más célokkal, mint eddig.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz