Arthur Ransome: Nem akartunk tengerre szállni (Fecskék és Fruskák 7.)


„John centiméterről centiméterre haladt tovább, át a hánykolódó, dülöngélő, lucskos kajüttetőn. De akárhogy is birkózott Susan a kormányrúddal, a Kobold csak hányta-vetette magát, ágaskodott, mintha mindenáron le akarná vetni magáról Johnt. (…) John rálépett egy kötélre, s érezte, hogy az a bokájára tekeredik. Igyekezett lerúgni, fél kézzel lenyúlt, hogy kiszabadítsa… s csúszás és esés közben még meghallotta Susan velőtrázó sikítását…” Hogy kerülnek régi barátaink, a Walker-gyerekek, azaz a Fecskék egy viharban hánykolódó vitorlásra az Északi-tengeren? Hiszen amikor édesanyjuk elengedte őket újdonsült ismerősükkel, Jim Bradinggel vitorlázni, megígérték, hogy nem hagyják el a harwichi kikötő területét. Ám Jim Brading eltűnik, köd száll le, jön a dagály, leszakad a horgony és a hajó sodródni kezd az árral…"
Arthur Ransome: Nem akartunk tengerre szállni (Fecskék és Fruskák 7.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert újra visszatérünk a vitorlázós témához, ami nekem nagyon tetszett. Ezúttal nagyobb és újabb hajóval utaznak. Tetszett benne az a történetrész, ahogy egyre távolabb kerültek a parttól, mert egyrészt nagyon izgalmas volt, másrészt érdekelt, hogyan tudják megoldani ezt a helyzetet. Miután áthajózták a tengert, egy váratlan csavarként jó ismerőssel találkozva hajóznak vissza a kiindulási kikötőbe.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert izgalmas dolog lehet megélni, hogy a hajód elsodródik és felnőtt felügyelet nélkül hajózod át a tengert. Nem lennék főhős, mert ugyanakkor egyedül hajókázni gyerekként segítség nélkül nagyon félelmetes.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom aki szereti a kalandos hajókázós történeteket és a jó és rossz fordulatos történeteket. Mindkettőből van nagyon sok ebben a könyvben.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, akit nem érdekel a hajókázás és nem szereti a hajók használatának hosszadalmas és részletes leírását.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz