Arthur Ransome: Fecskék és Fruskák Galambposta (Fecskék és Fruskák 6.)


A Fecskék és a Fruskák kalandjainak színhelye ezúttal egy kimerültnek hitt és régen elhagyott bányavidék, mert úgy tudják, a hegy mélye valahol aranyat rejt. Az aranyásók munkáját azonban megnehezíti egy cseppet sem bizalomgerjesztő idegen, aki láthatólag ugyancsak a drága ércet keresi. S ha ez még nem lenne elég, néha komoly veszély is fenyegeti barátainkat: hol beomló bányajáratok, hol az aszálytól sújtott vidéket felperzselő tűz teszi próbára őket. Amikor már minden veszni látszik, postagalambokkal küldenek vészjelet. Sikerül-e kicselezniük a furcsa idegent? Megtalálják-e az elveszett aranybányát? Meg lehet-e fékezni a tomboló tüzet?

Arthur Ransome örökzöld sorozatának 6. kötete sem fog csalódást okozni az olvasónak.
Arthur Ransome: Fecskék és Fruskák Galambposta (Fecskék és Fruskák 6.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert tetszett, hogy a Fecskés és Fruskák már nem csak a tavat és az azt körülvevő erdőket és mezőket fedezik fel, hanem a tótól messzebb lévő hegyeket és dombokat is megismerik. Nagyon viccesnek találtam, hogy egy félreértés miatt az egész nyaruk máshogy alakult mint ahogy tervezték eredetileg. Egy nagybátyjuk által segítségükre küldött idegent próbáltak elüldözni onnan, ahol ők ásni próbáltak és ezért sokkal lassabban haladtak. A vége természetesen jól végződik, mint mindig.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék főhős, mert kipróbálnám milyen lehet az aranyásás és a levelek galambbal való postázása. Nem lennék főhős, mert nem jó olyan emberek között lenni akik nem bíznak meg bennünk és nem szeretem a szűkös helyeket, mint a bánya is volt.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti a kalandos, kincskeresős és bányászós történeteket és érdekli, hogy hogyan leveleztek az emberek galambok segítségével.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, aki nem szereti a tudományos dolgokat, mert nagyon sok utalás van kémiai és fizikai törvényszerűségekre.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz