Arthur Ransome: A madárvédők (Fecskék és Fruskák 12.)


"Régi ismerőseink, a Fecskék, a Fruskák és a Dék ezúttal Skócia északnyugati partvidékén, a Hebridák szigetei közt vitorlázva töltik a szünidőt. A kirándulás utolsó napján Dick, a Hajótudós különleges madarakat fedez föl: egy fészkelő jegesbúvár-párt, holott a határozókönyvek szerint ez a faj a Britszigeteken nem költ. Jeges búvár vagy sem? Fészkelnek vagy sem? Dick kétségeire sajnos éppen egy olyan embernél keres választ, akiről kiderül, hogy tojásgyűjtő, és e ritka tudományos felfedezés dicsőségét maga akarja learatni, ráadásul úgy akarja bizonyítani, hogy lelövi a madarakat, és gyűjteményébe illeszti a tojásokat... Vajon sikerül-e Dicknek lefényképezni a fészkelő madárpárt, hogy felfedezését bizonyítsa? Vajon működik-e Nancy terve, amellyel megpróbálják félrevezetni a tojásgyűjtőt? Vajon sikerül-e leszerelni a szigetlakók ellenkezését, akik azt hiszik, hogy a látogatók az ő szarvasaikat akarják elrabolni? Valamennyi kérdésre választ kapunk az ismert angol író utolsó, „zöld szemléletű" könyvéből, amelyben az érdekfeszítő kalandokat a természet-és madárvédelem fontosságát felismerve írta meg."
Arthur Ransome: A madárvédők (Fecskék és Fruskák 12.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert tetszett, hogy visszatértünk az állatok megmentésének témájához és megint új helyeket ismertem meg. Izgalmasnak találtam, hogy ismét egy kalózbanda elől kellett menekülniük és sok vicces és érdekes kalandokba keverednek eközben.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert én is szeretem megmenteni az állatokat és szeretnék új fajt felfedezni. Emellett szívesen áthajóznék egy kanyonon én is. Nem lennék a regényben főhős, mert nem szívesen menekülnék kalózok elől és ülnék börtönben.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti a skóciai partvidéket és érdekli az állatok megmentése és felfedezése.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, akinek nem tetszik hogy megint más helyre mennek megint a gyerekek és nem ugyanazon a helyszínen játszódik a történet.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz