Arthur Ransome: Fecskék és Fruskák a kincskeresők (Fecskék és Fruskák 3.)
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2011

A Fecskék és a Fruskák izgalmas kalandra indulnak! Flint kapitány nagy vitorlásán, a Vadmacskán már az óceánnak vágnak neki, ráadásul egy vérbeli veterán tengerész, a Fecske-völgyből már ismert Péter Duck, a gyerekek képzeletbeli barátja lesz az útitársuk. Útjuk célja pedig nem kevesebb, mint egy elásott kincs felkutatása egy magányos szigeten. Vajon sikerrel járnak-e, miközben az út során veszedelmekkel, kalózokkal, viharokkal kell szembenézniük? A Fecskék és Fruskák-sorozat újabb, időrendben harmadik kötete, amely tulajdonképpen "mese a mesében".
Arthur Ransome: Fecskék és Fruskák a kincskeresők (Fecskék és Fruskák 3.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert kevés könyvben átélhető izgalmas kaland van leírva. Nem sok gyerekkel történhet meg, hogy barátaikkal a nagybátyjuk hajóján egy vérbeli tengerésszel elmehetnek a tengerre hajózni és igazi kincset keresni, miközben kalózok üldözik őket. Új főszereplő is megjelenik a könyvben, Peter Duck személyében aki itt már valóságosan is látható számukra, nem csak a képzeletükben.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék főhős, mert szívesen végigcsinálnák egy ilyen tengeri utazást és kipróbálnám magamat egy elhagyott szigeten a homokviharban. Nem lennék főhős, mert nem vagyok biztos benne, hogy túlélném a kalózokkal való találkozást a kincsért való harcban.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti a kalandos kincskeresős történeteket és annak aki olvasta és szereti Rejtő Jenő Piszkos Fred történeteket.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, aki nem bírja a hosszú bevezetést az igazi kalandok előtt és unja az úti beszámolók nagyon részletekbe menő leírásait. 10 év alat sem ajánlanám, mert nekik túl félelmetes benne egy-egy rész, ilyen például a kalózok támadása a gyerekek ellen.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz