Annie M. G. Schmidt: Macskák társasága
Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 167

Visszaváltozzék vagy sem? Ez az, amire Minna, aki titokzatos körülmények között változott át macskából lánnyá, sehogyan sem tud válaszolni. Sok izgalmas kérdésre azonban tudja a választ, a Macskahírügynökség jóvoltából. Az értékes és érdekes híreket a fiatal újságíróval, Tibbével osztja meg, hálából, amiért az befogadta. A félénk fiúra nagyon is ráfér a súgás, mert unalmasnak tartott cikkei miatt elbocsátás fenyegeti. Tibbe, titkos hírforrásainak köszönhetően sztárriporter lesz, aki már a városka nagyhatalmú dezodorgyárosától sem fél. De győzhet-e az igazság egy ilyen befolyásos emberrel szemben, még ha egész macskakülönítmény siet is a segítségére?
Annie M. G. Schmidt: Macskák társasága
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Igazából nem én vagyok a célkorosztály, akiknek ez a regény íródott, de nagyon sokat mosolyogtam Minna, a macskából lánnyá vált titkárnő macskai és nem-macskai gondolatain. Tetszett a Macskahírügynökség ötlete- ilyen elkélne több helyen is. :) Tetszettek a jópofa macskák is, mint a nagyszájú Loncsos, aki szinte a fél város macskáinak a mamája, a tudálékos iskolamacska és a falánk Monopol.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Abból a szempontból mindenképpen lennék Minna helyében, hogy még emberré válása után is tudott macskául. A másik szemszögből nézve viszont egyáltalán nem, mert a kényelmes cicaéletéből egyszerre csak kiszakadt és emberré vált, mert rossz kukából evett. Tibbe, a fiatal újságíró helyében is lennék, ő egyszerűen nagyon aranyos volt! Szereti a cicákat és befogadja Minnát. Hát, igen, a könyv közepére Minnával együtt 8 macskája lett. :)
Annak ajánlom, aki...
Nemrég tanult meg olvasni. Ez a regény alapvetően 8-9 éveseknek íródott. Nagy betűméret, aranyos történet és igényes illusztrációk- ez mind nekik szól. És ne tessék félni, a könyv végén a jó elnyeri jutalmát, a gonosz bűne pedig napvilágra kerül! Hogy Minna visszaváltozik-e, azt nem árulom el... ;)
Ne olvassa el, aki...
Nagyon kinőtt a célkorosztályból (mondjuk, nekem 15 évesen még tetszett :)). Nem szereti a cicákat.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz