Ann Aguirre: Menedék


A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

"A ​második világégéskor születtem. Legendák szóltak egy olyan korról, amikor az emberek hosszú ideig éltek. Én dajkamesének tartottam. Az én világomban senki sem érte meg a negyven évet. Egy enklávéban éltem, ahol a legidősebb közülünk huszonöt éves volt. Némelyek azt suttogták, megváltás lenne számára a halál, de igazából csak nem akarták a saját maguk jövendőjét látni. Pikk amióta csak az eszét tudja, vadásznő szeretett volna lenni. A vadászok feladata élelmet szerezni a közösségnek a föld alatti menedéket körülölelő, életveszélyes alagútrendszerből, amelyben örök sötétség honol, miközben igyekeznek elkerülni a Korcsokat, ezeket a zombiszerű, vérszomjas szörnyetegeket. Amikor az örök kívülálló, Fakó nevű vadászt osztják be mellé társul, aki titokzatos körülmények között került az enklávéba, a lányt tiltott érzelmek kerítik hatalmukba"
Ann Aguirre: Menedék
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
elindult bennünk egy ön- és világértékelő folyamat. Rámutatott arra, hogy mi milyen kényelemben élünk, míg a szereplőknek az alapvető életfeltételekért is meg kell küzdeni (elméletben, avagy fizikailag). Olyan értékekre és jelenségekre világít rá, mint mondjuk a magány, a manipuláció, a félelem vagy mint a barátság, a bizalom, és a szabadság. Olyanokra, amik felett hajlamosak vagyunk átsiklani.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennénk a regényben főhősök, mert beleőrülnénk, ha sötétben kellene élnünk, a szó minden értelmében. Napfény és igazság nélkül lehet ugyan tengődni, de nem annyira érdemes. Nincs kaja, nincs wifi, nem ismerem a szüleimet, a romantikus szálam alig halad, plusz nulla-huszonnégyben korcsokkal kell harcolnom. Azt hiszem, ezt most kihagyom.
Annak ajánlom, aki...
Azoknak ajánljuk főleg, akik szeretik a zombikat, apokalipszis sztorikat olvasni. Vagy azoknak, akik szeretik a harcos, túlélős játékokat egy csipetnyi misztikummal és szerelemmel.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el az, aki szentül állítja, hogy a nő egy alárendelt nem, vagy hogy a fiatalok kevesebbet érnek. Szintén kerüljék azok, akik szerint azoknak kell meghatározniuk az életünket, akik rettegésben tartanak minket. Bár ők ezt az elvet inkább nagyon gyorsan felejtsék el...

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz