Angie Thomas: A gyűlölet, amit adtál
A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

"A ​tizenhat éves, színes bőrű Starr kettős életet él: az egyik világa a gettó, ahol felnőtt, a másik pedig a menő, külvárosi elitgimi. A két élete közti egyensúly akkor bomlik meg, amikor Starr szemtanújává válik, ahogy legjobb barátját, a fegyvertelen Khalilt lelövi egy rendőr. Minden, amit Starr ezek után mond, felhasználható ellene: tönkreteheti a helyet, ahol él, önmagára és szeretett családjára is veszélyt jelent. A történetet a Black Lives Matter-mozgalom inspirálta, amely az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzd. Ebben az izgalmas és erőteljes regényben megismerhetünk egy fiatal lányt, aki pontosan ezért harcol."
Angie Thomas: A gyűlölet, amit adtál
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
megismerjük az érme mindkét oldalát úgy, hogy Starr végig hiteles marad. Továbbá nagyon tetszett, hogy ez egy olyan YA könyv, ahol habár nem szokványos, mégis egy egész, és jól működő családot kapunk, akik végig támogatják egymást.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert nem szívesen kerülnék hasonló helyzetbe, de az sokkal nyomósabb indok, hogy nem akarom elveszíteni a legjobb barátomat.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, akit érdekelnek a morális és erkölcsi kérdések, amiket felvet a könyv, és persze bírja az érzelmi hullámvasutakat.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a komolyabb témákat, és a mai embereket is érintő társadalmi problémákat.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz