Andy Weir: A marsi
Kiadó: Fumax
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 344

Hat nappal ezelőtt Mark Watney az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg. Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, Mark teljesen egyedül a Marson ragad. Még arra is képtelen, hogy üzenetet küldjön a Földre, és tudassa a világgal, hogy életben van – de még ha üzenhetne is, a készletei elfogynának, mielőtt egy mentőakció a segítségére siethetne. Bár valószínűleg úgysem lesz ideje éhen halni. Sokkal valószínűbb, hogy még azelőtt vesztét okozzák a sérült berendezések, a könyörtelen környezet vagy egyszerűen csak a jó öreg „emberi tényező”.
Andy Weir: A marsi
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
nem egy mindennapi történet, ami bárkivel, bármikor megtörténhet. Ez az unalmas és menetrend szerinti hétköznapokban üdítő témaként hat. Valamint sok dolgot tanulhatunk belőle az űrutazásról, hogy nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert nem hiszem, hogy mindazt, amit Mark átélt lelkiekben kibírnám és mindazt, amit tett, hogy életben maradjon, megbírnám tenni, ráadásul úgy, hogy nincs társaságom, csak egy napló.
Annak ajánlom, aki...
szereti az izgalmas könyveket, aki szeretne valami újat tanulni és aki szeretné megtudni, hogy milyen is lehet egy űrutazás, még egy kisebb balesettel is. 
Ne olvassa el, aki...
nem szereti azokat a könyveket, amik nem egy mindennapi történetet dolgoznak fel és nem csak a Földön játszódnak. 

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz