Alexandra Christo: To ​Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete


"Annyi ​szívet gyűjtöttem be eddig, ahány éves vagyok. Vagyis a hálószobámban összesen tizenhét rejtőzik valahol a homok alatt. Olykor-olykor leások, csak hogy lássam, mind megvannak-e még. Lenn a mélyben, vérben ázva. Megszámlálom őket, és megnyugszom, hogy nem lopták el egyiket sem éjszaka. Azon se lepődnék meg, ha így történne. A szíveknek hatalma van, a magamfajták pedig egy dologra vágynak még az óceánnál is jobban: hatalomra. A HERCEG SZÍVE LENNE AZ IGAZI TRÓFEA! Lira hercegnő egy királyi családból származó szirén, azok közt is a legveszélyesebb. A víz alatti világban nagy tiszteletnek örvend. Már csak egy szív hiányzik a gyűjteményéből – ám azt elhibázza. Anyja, a Tenger Királynője büntetésből átváltoztatja, mégpedig egy olyan lénnyé, amitől a legjobb undorodik: emberré. Elveszi tőle a bűvös szirénénekkel képességét is, és megparancsolja, hogy a téli napfordulóig vigye el neki Elian herceg szívét, különben ember marad örökre. Hiába ő a leghatalmasabb emberi királyság trónörököse, Elian herceg csak az óceánon érzi magát igazán otthon. A szirénvadászat pedig a hivatása. Amikor kiment egy lányt az óceán habjaiból, hamar rájön, hogy ő bizony más, mint aminek először hitte. Az idegen megígéri neki, hogy a segítségére lesz, és együtt fogják megtalálni a módját, hogyan pusztítsák el a sziréneket. De vajon megbízhat a lányban? És vajon hány alkuba kell belemennie Elian hercegnek, mire megszabadítja az embereket a legnagyobb ellenségtől?"
Alexandra Christo: To ​Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Mikor kezembe vettem a könyvet, úgy gondoltam tipikus kishableányos, szerelmes YA-fantasy könyv. Hát nagyon örülök mekkorát tévedtem! Ugyanis ebben a könyvben határozottan nem sablonos történet lapul. A történetet a két főszereplő meséli el, így beleláthattam mindkettőjük fejébe, átérezhettem a vívódásaikat, ezért is láthattam, ahogy Lira és Elian is nagy karakter fejlődésen mentek keresztül. A világot is szépen kidolgozottan bemutatta amit öröm volt olvasni, ugyanakkor elgondolkodtató a két főszereplő helyzete, amit szépen le is vezet a történet egészen a végéig.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék semelyik főszereplő nehéz helyzetében, mivel olyan kitartás, vasakarat és eltökéltség kell azokhoz a dolgokhoz, amit ketten véghez vittek úgy, hogy olyan nagy nyomás volt a vállukon amibe egy normális ember már rég belerokkant volna.
Annak ajánlom, aki...
Egy igazi finomkodás nélkül megírt harcos YA-fantasy könyvre vágyik ami 100%-ban nem tartalmaznak, eltúlzott (szerelmes) jelenteteket. Aki egy olyan világáról szeretne olvasni, ami más könyvekben nem nagyon vannak és nem utolsósorban aki egy izgalmakkal teli történetben akar elmerülni.
Ne olvassa el, aki...
Aki nem bírja az erőszakot és a sok vért meg halált. Aki nem szeretni a szírénes kalózos történeteket, meg aki egy nagy szerelmes történetet vár ettől a könyvtől, mert akkor elkel hogy keserítsem, ez nem az a könyv amit keres.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz