Agatha Christie: Paddington 16.50
Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 306

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

Az idős, törékeny Miss Marple maga már nem játszhat detektívesdit – amikor azonban tudomására jut, hogy barátnője, vonaton utaztában, egy gyilkosságnak lett szemtanúja, nem nyughat nyomozóösztöne. S az a „csekélység”, hogy a mondott időben a vasútvonalon semmiféle bűnesetről nem érkezett jelentés, nem gátolja a találékony öregkisasszonyt abban, hogy kiderítse: mégiscsak történt gyilkosság, s hogy a feltételezett áldozat feltételezett holtteste vajon hová tűnhetett.
Agatha Christie: Paddington 16.50
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Agatha Christie az egyik legizgalmasabb krimije. Tele van váratlan fordulatokkal, csavarokkal. Találgathatod ki a gyilkos, együtt nyomozhatsz Miss Marple-al. A történetet egyáltalán nem egy szokványos krimi, ezért is volt jó olvasni.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék, mert egy gyilkosságot kinyomozni az egyik legizgalmasabb dolog a világon. A folyamatos gyanakvás, a lehetséges indítékok felfedése, a helyszín megkeresése és a gyilkos (esetleg az áldozat) kitalálása szerintem mindenkinek tetszene. És ez a könyv ráadásul az előző évszázadban játszódik, ami szintén érdekesebbé teszi a nyomozást.
Annak ajánlom, aki...
Szereti a krimiket, az izgalmat, szereti belegondolni magát a főszereplő helyébe. Szerintem mindkét nem szeretni fogja a könyvet, és 14 év felett érdemes olvasni. A könyv nem túl hosszú és nem túl rövid, így a hosszúsága sem jelenthet problémát.
Ne olvassa el, aki...
Aki nem szereti a krimiket, aki még nincs 14 éves, illetve aki nem szereti a váratlan fordulatokkal teli regényeket. Nem a legviccesebb könyv, és nem is a legszomorúbb.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz