Agatha Christie: Holttest a könyvtárszobában
Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 207

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

Agatha Christie-nek, a páratlanul és tartósan népszerű angol detektívregény-írónőnek a népszerűsége indokolt, mert nem mindennapi ötletességgel és pengeéles logikával állítja fel a bűntények képletét, és vezeti le a csattanós megoldásig. Ebben a regényében a megfejtendő képlet a következő: hogyan került egy ifjú, szőke táncosnő estélyi ruhás holtteste a tiszteletre méltó, idős ezredes és házasember könyvtárszobájába? Ő ölte meg, vagy másnak állt érdekében, hogy ilyen látszatot keltsen? És ha igen, miért? Mi lehetett az indítéka a teljesen homályos körülmények között elkövetett bűncselekménynek? És összefügg-e ez a gyilkosság a diáklány erőszakos halálával, amely néhány nappal később derül csak ki? Sok neves, tapasztalt rendőr nem találja meg a nehéz kérdésekre a választ, de a józan, ravasz Marple kisasszony amatőr nyomozói munkáját végül is siker koronázza…
Agatha Christie: Holttest a könyvtárszobában
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Próbára tehettem magam, hátha rájövök a jelekből, hogy ki volt a gyilkos. Ez viszont sajnos nem sikerült, még halvány gyanúm sem volt senkire. Pedig a történet jól volt megírva, és az olvasó az összes szereplő szemszögéből láthatta az ügyet. Emiatt azt lehetne gondolni, hogy könnyebben összerakja a képet, de nem, a végén a csattanó nagyot ütött.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
A könyvben egy idősebb, "öreglány" nyomoz, emiatt nem tudom olyan jól beleképzelni magam a helyébe. Ennek ellenére nagyon tetszett a történet, és én is szívesen lennék ilyen helyzetben, ahol meg kell oldanom egy hasonló ügyet. A könyvben a főhősnő barátságban van még az ügyben érintett hasonló korú emberekkel is, velük cseveg sokszor. Ezekbe a helyzetekbe sem tudnám magamat elképzelni, tehát végeredményben nem lennék a helyében.
Annak ajánlom, aki...
Szereti a krimiket, gyilkosságok csavaros megoldását, van ideje leülni és odafigyelve elolvasni a könyvet, hogy ne maradjon le néhány fontos részletről. És akit nem zavar, hogy a könyvben a főszereplők idősebb emberek vagy középkorúak. Ez szerintem nem olyan könyv, ami néhány fiatal kalandos történetéről szól, hanem egy nyomozásról, amibe beleüti az orrát egy kíváncsiskodó kedves idős hölgy, és egész máshogy oldja meg az ügyet, mint általában a rendőrök.
Ne olvassa el, aki...
egy könnyen érthető, fiatalos rejtélyes könyvet keres. Rejtélyből van bőven, viszont szerintem kicsit nehezen érthető a szövege, figyelni kell, ki kicsoda, és mit mond ki, vagy mi az, amit csak gondol. Ezt úgy értem, hogy néha, amikor gyorsan olvastam egy-egy részt, nem volt könnyen érthető, ezért vissza kellett mennem, és alaposabban elolvasnom a részletet. Ez nem nagyon zavaró, de akinek nincs erre türelme, annak csak kínszenvedés lenne egy ilyen könyv.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz