Agatha Christie: Herkules munkái


"Hercule Poirot vissza akar vonulni. Egy baráti beszélgetés során támad az az ötlete, hogy a mondabeli Herkuleshez hasonló tizenkét munkát vállal el még utoljára. Először is beleássa magát a görög-római mitológiába és megállapítja, hogy névrokona nem az esze miatt lett híres! Őhozzá képest az eredeti Herkules egy nagy testi erővel megáldott erőszakos fráter volt. A mi Hercule-ünk azonban csak agyára hagyatkozhat, miközben véghezviszi önként vállalt tizenkét feladatát. De rögtön komoly nehézséggel szembesül: hol találhat oroszlánnal kapcsolatos bűnügyet? Ráadásul egy pénzember azzal akarja megbízni, hogy keresse meg felesége kínai palotapincsijét… Az utolsó novella pedig magában a Pokolban játszódik, ahol Cerberust kell foglyul ejtenie… A kettő között pedig Agatha Christie legjobb novelláskötetének darabjai sorakoznak."
Agatha Christie: Herkules munkái
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Az írónő megint zseniálisat alkotott, a műben tökéletesen ötvöződik a mitológia és a bűnügyek megoldása. Hercule Poirot, a kis bajszos belga magánnyomozó, megint túlteljesíti az olvasó elvárásait logikus és mindent felülmúló gondolkodásával.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nagyon szívesen segítkeznék egy bűnügy felderítésében egy ilyen eszes nyomozó segédjeként. Ugyan Poirot-ra nagy felelősség hárul, örömmel lépnék a helyébe egy rövid időre.
Annak ajánlom, aki...
Rajong a krimikért, mivel az írónő sohasem hagy cserben minket egy rejtvényével sem. A roppant furfangos történetek ugyan nem kapcsolódnak egymáshoz, mégis van köztük egy szál, mely igen érdekessé teszi a regény történetét.
Ne olvassa el, aki...
Még nem olvasott ez előtt Agatha Christie művet. Mivel a karakterek személyisége igen komplikált, így egy korábban íródott könyvet ajánlanék előbb.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz